Когато е 3 през нощта, а бебето ти не иска да спре да плаче, хубаво е да имаш няколко трика под ръка. Сега ще ви представим едно очарователно решение, което през последните дни завладя онлайн пространството и вдъхна малко надежда на майките с немирни бебета, които обичат да тренират гласните си струни денонощно.

Даниел Айзенман наскоро става баща и очевидно се справя по-добре от някои родители с опити при успокояването на детето си. Докато излъчва на живо във Фейсбук, дъщерята на Даниел – Дивина, започва да плаче, а таткото изобщо не е притеснен. Той я поглежда и издава продължително „ом“, което е свещен звук в хиндуизма, както и мантра в будизма, джайнизма и сикхизма.

След около две-три секунди малката Дивина спира да плаче – просто така, пленена от татковото „ом“. Даниел продължава с мантрата и скоро очичките на Дивина се притварят и накрая на видеото малката вече е заспала. Истинска магия!

Видеото е гледано над 35 млн. пъти, така че можем да заключим, че родителите по света са впечатлени и нямат търпение да изпробват трика и върху своите бебета. По-късно Даниел публикува друго видео, в което разказва за своя трик. „Педиатърът ни ми обясни, че бръмчащите постоянни звуци, като този от прахосмукачката, наподобяват пулса на майката, докато бебето е още в утробата. Ето защо бебетата толкова много обичат такива звуци“, разказва Даниел.

Много родители са изпробвали този трик и казват, че действа, така че не пречи и вие да опитате. Успех! Оммм...