Компанията Кеш Кредит се посвещава на инициативи в подкрепа на борещите се с рака на гърдата

През световния месец за борбата с рака на гърдата, една от водещите компании за кредитиране в България – Кеш Кредит организира редица инициативи в подкрепа на засегнатите. За пореден път, компанията изразява своята загриженост към социални каузи и обществено значими проблеми. В края на септември, екипът се включи в най-голямото спортно събитие в Европа за женско здраве – Race for the Cure в подкрепа на фондацията Cancer Care, а до края на месеца ги очакват още няколко тематични активности.

Отдадеността на компанията към служителите и призива към тях да бъдат отговорни към своето здраве и прегледи, ясно се посочват чрез планираните дейности през месец октомври. Освен официалния „Розов ден“ в офисите им (19-ти октомври), лекари и психолози от различни организации ще проведат беседи, за да запознаят служителите на компанията по-добре с тази деликатна, но сериозна тема. Освен към собствените си служители Кеш Кредит В социалните мрежи пък, Кеш Кредит стартира игра, заедно с участието на някои популярни инфлуенсъри, чрез която още повече хора могат да покажат своята подкрепа и съпричастност, като качат снимка в розов десен. За допълнителен стимул, всеки участвал ще получи възможност да спечели награда – Samsung Galaxy Z Flip.

Една от най-интересните и ценни инициативи, която компанията предприе е провеждането на интервюта със свои служители, заобиколени от много жени, дали в личния си живот или в работата си , с които разговарят на тема здраве и взимане на нужните мерки. Именно в тези откровени разговори, те споделят, че този месец е важен не само за жените, но и за мъжете. Интервютата показват личната гледна точка, която всеки един от тях има, техните преживявания, както и съвети към всички които се страхуват да посещават редовно своя лекар.

Компанията ни предостави част от интервютата със служителите си, като целият материал може да бъде открит на тяхната официална Instagram страница.

- Ники Тишинов, 39 г.:

1. Знаеш ли каква глобална инициатива се подкрепя през октомври?

Дори и бегло гледаме да не пропускаме да отбележим борбата срещу рака на гърдата, най- малко за да може дъщерите ми да свикнат с мисълта че той съществува.

2. Ти си заобиколен от много жени си, смяташ ли мъжете трябва да подкрепят мълчаливо или трябва да изкрещят „Прегледай се, грижа ме е за теб“.

Да, всеки баща, син, съпруг, брат трябва да има отношение по въпроса. Това не е тема табу, не е срамна- трябва да се говори.

3. Знаеш, че и мъжете могат да страдат от това заболяване? Подкрепяш ли идеята повече мъже да се изследват , като превенция за рак на гърдата?

Знаех, че се среща и при мъжете, но скоро разбрах, че броя всяка година нараства- не трябва да неглижираме това. Трябва да има повече гласност по темата.

- Иванина Герасимова, 42 г.:

1. Знаеш ли каква глобална инициатива се подкрепя през октомври?

Да, и аз подкрепям борбата срещу рака на гърдата. Мисля, че е много важно такава кампания да достига до повече хора и бих участвала във всякакви активности по този повод.

2. Имаш ли навика да се изследваш често и да се грижиш за женското си здраве?

Да, на това възпитавам и децата си, защото е непростимо да се допуска немарливост, човек да не е отговорен към себе си и като последствие да му се случват ужасни неща.

3. Иве, скоро стана баба на прекрасно момиченце, а имаш и две дъщери. На какво искаш да научиш всички малки дами в живота си?

Научила съм дъщерите си, предстои да науча и внучка ми. Превенцията е много важна. С прегледа направен на време съумяваш не само да опазиш себе си от заболяването, но и не натоварваш близките си с такова бреме.