Благодарение на прости хранителни съвети известната актриса Мишел Пфайфър успява да запази безупречния си външен вид дори в седмото десетилетие. 65-годишната актриса наскоро сподели как поддържа стройната си фигура през всичките тези години. Тя посочи, че освен правилното хранене са необходими и движение и качествен сън и изрично изброи 5 хранителни навика, които прилага ежедневно.

Консумира лют пипер

Тя сподели в Инстаграм, че използва лют червен пипер като добавка към ястията. Тази подправка придава на храната пикантен вкус и може да помогне при отслабване. Всички пикантни храни като лют червен пипер, чушки халапеньо и други люти чушки съдържат капсаицин, който помага за ускоряване на метаболизма и дава усещане за ситост.

Яде риба

Пфайфър залага на устойчиво отгледана храна, като освен яйцата, тя консумира предимно риба като източник на протеини. Тя е избрала най-вече дива сьомга, пъстърва, скумрия и сардини, които също са отличен източник на омега 3 мастни киселини.

Не пропуска закуската

Тя подчертава, че закуската е най-важното хранене за деня, затова е важно за нея да не я пропуска. Лекарите твърдят, че е необходимо да закусвате, за да попълвате хранителните вещества и енергията за останалата част от деня.

Контролира приема на алкохол

Актрисата разкрива, че обича да се наслаждава на чаша вино и го прави от време на време. Известно е, че алкохолните напитки съдържат много калории, така че ако следите приема си, най-добре е да избягвате прекомерните количества алкохол.

Приема балансирани ястия

Важното за поддържането на стройна линия в нейния случай е здравословното отношение към храната. Въпреки, че се старае да се храни здравословно, от време на време Мишел си позволява да се "почерпи" с десерт, защото ограничението може да доведе само и единствено до по-голямо напълняване.