Принс, една от големите звезди в края на 80-те и началото на 90-те години, е бил открит мъртъв в имението си в щата Минесота броени дни, след като спешно бе настанен за кратко в болница поради пристъп на грип.

Актьор, музикант, композитор, продуцент и изпълнител, Принс Роджърс Нелсън бе на 57 години.

Първоначално сайтът за светски новини TMZ съобщи, че в имението е било открито безжизнено тяло. Медиите потвърдиха, че на място има полиция и екип на съдебна медицина, пристигнали около 15 минут ипреди 10 часа сутринта местно време. Полицията само потвърди за откритото тяло, но не и кой е починалият в "Пейсли парк студио".

Но около час по-късно говорителят на Принс потвърди трагичната вест пред "Асошиейтед прес".

Преди 6 дни частният самолет, с който Принс обикаляше на турне, извърши принудително кацане в Илинойс. Обяснението бе, че от няколко седмици седемкратният носител на "Грами" страдал от грип и на борда на самолета си получил остър пристъп.

Но след 3 часа лечение в болницата той бе изписан, макар първоначалното описание на инцидента да съдържаше изрази като "не отива на добре".

Вечерта преди това Принс участва в театър "Фокс" в Атланта във втория от двата си концерта и според зрители е изглеждал в съвсем нормално здравословно състояние.