Изневярата е ужасно нещо. Колкото и хубаво да изглежда в един момент, трябва да се замислиш над това, че ще нараниш половинката си.

Има много хора, които се отдават на желанието и го правят, а след това съжаляват. Има и такива, които не съжаляват. Какви са били причините на тези 10 човека, които смятат, че е било правилното нещо, можеш да разбереш в следващите редове:

“Преломен момент”

“Бях във връзка с най-лошия човек на света. Не познавам друг такъв. Той ми беше изневерил няколко пъти. Останах, защото цялото ми самочувствие го нямаше. Исках да се разделим, но вярвах, че той е най-хубавото нещо, което мога да имам. Скоро един приятел започна да ми показва, че има интерес към мен. Излязохме за няколко питиета, което завърши със секс. Ако не беше той, нямаше да се сетя какво е да бъдеш желана и да те ценят. Това момче ми показа, че заслужавам повече. Без него нямаше да събера кураж, за да се разделя с половинката ми. А какво стана с приятеля ми ли? Сега сме много добри приятели.

“Не съжалявам за нищо”

“Изневярата ме накара да осъзная, че на гаджето ми въобще не му пукаше. Той искаше да е повече с приятелите си, отколкото да е с мен. Когато му кажех, че ще излизам с момчета, той просто ми пожелаваше да си изкарам добре. Стигнах до момента, в който една вечер отидох до Канада с едно момче. Казах му още преди да се случи, а той дори не реагира. Тогава разбрах, че ми трябва промяна. Скоро срещнах бъдещия ми годеник и скъсах с него. Не съжалявам за нищо.”

“Необходима грешка”

“Аз и партньорът ми имахме връзка от разстояние. Започнах да се чувствам така сякаш нямах нужда от него и бях щастлива без него. След това бившият ми приятел дойде в града. Бях в един бар и се напих. Звъннах му да ме вземе. Той дойде, а аз останах у тях и спахме заедно. Събудих се към 4 часа сутринта и бях в шок. Излязох от апартамента му само по ризата му и с дрехите в ръцете си. Докато чаках таксито, се замислих как животът ми е пълна каша. След онази нощ съм толкова благодарна за гаджето ми. Ако не му бях изневерила, не мисля, че връзката ни щеше да оцелее. Разбрах, че го обичам ужасно много.”

“Намерих Единствения”

“Излизах с прекрасно момче. Разговорите ни бяха толкова приятни, имахме много общи неща, а сексът беше незабравим. Мислех, че той е Единствения. Един ден случайно срещнах на път за библиотеката бившето ми гадже от гимназията. Той ме изпрати до нея, където седнахме и си говорихме. Когато се върнахме до общежитията, беше късно. Той ме покани да наваксаме още малко. В момента, в който се затвори вратата, ние бяхме на пода, а дрехите ни бяха навсякъде из стаята. Скъсах с приятеля ми на следващия ден, а с любовта ми от гимназията ще сключим брак след четири месеца.

“Двойни стандарти”

“Той ми е изневерявал и преди, а аз му простих. Пораснахме и се превърнах в жена, която той не може да контролира. Момчето, с което му изневерих, знаеше за проблемите ни. Той беше най-добрият ми приятел. Една вечер бях в прегръдките му. Чувствах се виновна, но и не се обвинявах особено. За мен вината беше у половинката ми. Той не ме ценеше и не показваше любовта си. Знаех, че това може да е краят на връзката ни. Когато му казах, той не прости. Разделихме се, а аз бях толкова щастлива. Никога не бих се извинила, защото той ми причини много повече.

“Изневярата разкри истината”

“С половинката ми сме заедно от почти три години, но с времето започнахме да прекарваме все по-малко време заедно. Спряхме да правим секс и в един момент между нас нямаше физически контакт. Започнах да се чудя чия беше вината. След време започнах да общувам с един колега и всичко се промени. Когато чуех за него или името му изскачаше в мейлите, се вълнувах. Ходех на работа с удоволствие. Той беше сгоден, а аз имах приятел. Постепенно разговорите преминаха във флирт и в разговори за секс. Стигна се до една целувка, която преобърна всичко. От онзи ден не можехме да спрем. Осъзнахме какви са връзките ни. Разбрах, че не съм била щастлива. Имах нужда да живея, да излизам повече с приятелки и да преоткрия стари хобита. Изневярата ми показа колко нещастна съм била. Съжалявам за нея, защото не исках да го наранявам, но тя ми показа много неща.

“Върнах му го”

Започнах да излизам с един колега от работа, а в офиса се появи нова колежка, която показваше, че се интересува от мен. Половинката ми не искаше да знаят останалите, че излизаме, затова не казахме на никого. Той се отнасяше с мен отвратително. Един ден се оказах с момичето в колата и преспахме заедно. Скъсах с него и започнах връзка с нея. Какъв странен начин да разбереш, че харесваш и жени!”

“Исках да го направя, за да знам, че няма да го повторя”

“Изневерих на сегашния ми годеник преди две години. Ние се разделихме, а аз започнах да излизам с друго момче. Скоро след това с годеника ми се събрахме. Колкото и да се мразя, че го нараних така, смятам, че се омъжвам за правилния човек.”

"Дадох му време да реши"

“Когато бракът ми се разпадаше и бившият ми мъж се чудеше дали не е привлечен и от мъже, аз срещнах човек, който ме харесваше, караше ме да се чувствам красива, жива и защитена. Макар и мъжът ми да беше консервативен и смяташе, че не трябва да разваляме брака си, докато не обмислим всичко, аз исках да видя какво е да те обичат истински. Напуснах го година след началото на брака ни. Оттогава съм и с новия си годеник. По-добре сме един без друг, а и така сме щастливи.”

”Върна ми самочувствието”

“Бях във връзка от две години, която беше загубила пламъка си. Бяхме се запознали в период, през който самочувствието ми не беше толкова високо. Той ме приемаше за даденост и такова беше и отношението му към мен. Бях уморена от това. Първият път, в който му изневерих беше с момче, което най-накрая ми показа какво е да те желаят и ценят. Изневярата ми даде самочувствието, че някой друг би ме заслужавал и обичал повече.”

Макар и изневярата да не е нещо хубаво, няма как да отречем, че след нея някои връзки са се оказали на по-хубаво място, а хората - по-щастливи.