Ребел Уилсън е изградила цялата си кариера около това, че е голямо момиче. Нейната популярност скочи рязко, когато изигра ролята на „едрата Ейми“ от „Перфектният ритъм“. Филмът ѝ даде още много възможности да участва в различни филми. Миналата година Уилсън даде приоритет на здравето си и изглежда, че всичко ѝ се получава като по вода.

Вдъхновени сме от пътуването на Ребел Уилсън към това да се влюби отново в себе си и се надяваме, че тя ще вдъхнови и вас.

Ребел обяви 2020 г. за „година на здравето“ и спази думата си

През 2020 г. актрисата се стопи пред очите ни. В началото на годината реши да се погрижи за себе си и се посвети на здравето. Ребел казва, че са ѝ били необходими 2 десетилетия, за да достигне най-накрая до извода, че трябва да се постави на първо място:

„Не се обичах по начина, по който трябваше от 20 до 40 - това са 20 години. Толкова ми е мъчно, че си причиних това, просто не се обичах по правилния начин."

Ребел потвърди, че е достигнала идеалното си тегло и ето какво точно ѝ е помогнало да стане здрава, както физически, така и психически:

1. Коренът на нездравословния ѝ начин на живот

Загубата на тегло винаги изисква определено психическо състояние, което не може да бъде постигнато, ако не се обърне внимание на това какво е създало нездравословна връзка с храната на първо място. Ребел знае точно какво я възпира от самото начало:

„Мисля, че това, от което най-много страдах, беше емоционалното хранене и справянето със стреса да стана известна в международен план. С популярността идват и стресовите ситуации и предполагам, че начинът ми да се справя бе просто яденето на понички."

2. Калориен дефицит и протеини пред модните диети

По отношение на храненето Уилсън не се обърнала към конкретна диета, която често ни проваля, след като се върнем към обичайните си хранителни навици. Тя разбира, че стига да намали наполовина обичайния си прием на калории, това би трябвало да свърши работа:

„Тялото ми просто реагира добре на протеините. Единственото нещо, което се старая да правя, е, че се опитвам да оставам под 1500 калории поради моя тип тяло. Ако искам да отслабна през тази седмица, трябва да приемам под тези калории всеки ден."

3. Тренировките са трудни, но необходими

Треньорът ѝ предпочита да прави кардио тренировки с висока интензивност през повечето дни от седмицата, но въвежда тежести за 2 от тези дни: „Тренираме почти всеки ден заедно.“

Звучи абсолютно изтощително, но се иска отдаденост.

4. Кариерата на Ребел вече не контролира теглото ѝ

След като Ребел вече не се вписва точно в стереотипа за „най-добра пълна приятелка“, загрижена ли е да загуби работата си? Всъщност разширява кръгозора си и се чувства по-уверена в бъдещата си кариера:

„Чувствам, че имам контрол... Сега вече продуцирам филми, което е невероятно, и имам повече контрол над съдържанието. Изглежда всичко се подрежда.”

5. Умереността е ключът към успеха

Уилсън остава реалистка по отношение на загубата на тегло и знае, че потискането на апетита няма да донесе нищо добро:

„Ако някой ме пита: „Трябва ли да вземем бургери?“ Аз казвам:„Нищо не е забранено.“ Мога да го направя, просто ще ям половината от това, което съм яла преди. Ще ям бургер и пържени картофки, докато се чувствам добре."

6. Числата на скалата нямат значение

Въпреки че Ребел е фокусирана върху преброяването на калории, не се интересува от това колко всъщност тежи. За нея това е само индикация за факта, че се справя добре, но това, което усеща, е много по-важно:

„Никога не искате това да е заради числата, защото всъщност не това е важно. Става дума наистина за това, че причиних някои нездравословни неща на тялото си и просто исках да го променя, да стана по-здрав човек."

7. Тя прави това за себе си, а не заради мъж

Освен снимки, на които е отслабнала, Ребел започна да споделя такива и на новия си красив приятел. Актрисата спира спекулациите, че е отслабнала заради него:

„Излизахме преди да започна, каквото и да било от това здравословно пътуване. Това показва на дамите, че не е нужно да сте с определен размер, за да имате гадже."

Това още повече доказва, че Уилсън има приоритети и никога няма да отстъпи.