Отворено писмо до момичето, което не харесва тялото си...

И аз бях като теб. И аз не харесвах килограмите си. Не ги харесвах и не харесвах себе си. Трябваше да мине много време, докато осъзная, че съм много повече от цифрите, които се изписват на кантара.  

ТИ си много повече от цифрите, които се изписват на кантара!

Външният вид не определя достойнствата и стойността ти като човешко същество. Нито определя твоите възможности и твоя потенциал. Външният вид е точно това - външен вид. Визия. Имидж. Същината е другаде. Важността е другаде. Истината е другаде... Вътре в теб. В ума ти, в характера ти, в сърцето ти.

Тъжно е колко прекрасни момичета спират да се чувстват такива заради наложени отвън стереотипи. Не бъди една от тях. Не се подчинявай да нереални и ненужни стандарти. Стандарти, които определят красотата в мерни единици. Защото какво общо има теглото с истинската красота? С красотата на сърцето, с красотата на душата... Какво общо има преходното с непреходното?

Тялото е храмът на твоята душа. Грижи се за него. Обичай го. Пази го. Но не го променяй само за да се харесаш на някого. Не променяй себе си само за да се харесаш на някого. Единственият човек, на когото трябва да се харесаш, си самата ти. И единственият човек, от чието одобрение се нуждаеш, пак си ти.

И е напълно достатъчно да си такава, каквато си. Защото си прекрасна! И истинска! И неподправена! Хората, които ценят истинското, ще те оценят. А онези, които залитат по фалшивото и лустросаното,... да продължават да го правят. Те не са ти нужни. Те не са важни. Важната си ти! 

Погледни се в огледалото и го кажи: ВАЖНАТА СИ ТИ!

А после си се усмихни! Усмихни се на тази прекрасна и автентична жена, която те гледа неуверено отсреща. Кажи й, че е красива. ОСЪЗНАЙ, че е красива! Красива е с пламъка в очите си. Красива е със силата на характера си. Красива е със смелостта в сърцето си. Красива е с всичко, което носи в себе си - с детския си чар, с юношеската си мечтателност, с женствената си романтичност... Красива е със своята многопластовост. Красива е със своята душевност!

Защото не е важно колко голям е номерът на роклята ти - важно е колко голямо е сърцето ти. А твоето сърце е огромно! И в него е събрана цялата красота на света!