В хороскопа на Овена за март 2024 г. се усеща тревога. От една страна, животът върви премерено, а от друга, винаги има причини за безпокойство. Парични проблеми, здравословни проблеми могат значително да стеснят възможностите. Под влияние на Слънцето в знака на Риби се повишава чувствителността, което има положителен ефект върху личния живот. Овенът е решен да направи щастлив своя партньор. Един романтичен уикенд ще доведе до пълно обновяване на отношенията. На работното място Овенът е просто незаменим: важни срещи, сделки, нови проекти - много поводи да се докаже. Осезаема промяна в бизнеса обаче ще настъпи едва при пълнолунието през март, когато резултатите от свършената работа ще станат видими.

Вашият управител Марс ще бъде в знака Водолей до 23 март, където ще ви фокусира върху отношенията с приятели и с групи хора. Вероятно ще бъдете по-активни в социално отношение. А по отношение на любовните въпроси вие и партньорът ви ще се фокусирате върху обсъждането на бъдещето – точно как гледате на плановете за бъдещия си живот ще играе ключова роля по време на Затъмненията.

Финансовият поток в началото на март ще бъде стабилен, което ще улесни постигането на поставените цели. Можете да не се притеснявате от изчисления и свободно да разполагате с пари. За да не се промени ситуацията, хороскопът на Овена ви съветва да потърсите нови източници на доходи. Докато късметът съпътства начинанията, трябва да се възползвате от момента: има шанс да получите изгодно предложение. Тъй като Венера във Водолей дарява с влечение към всичко необичайно и мистериозно, рационалният Овен ще се издигне над земята. Това ще бъде стимул за външни промени, ще се появи желание да направите имиджа си по-романтичен и въздушен. Подчинявайки се на творческия импулс, ще бъде възможно да разчупите обичайните модели и да се появите пред другите в осъвременен вид.

По време на Новолуние на 10 март в Риби ще започнете нов цикъл, свързан с тайната на документите. Вероятно ще трябва да подпишете нов документ, което е свързано с определени задължения към роднини.

Още на 25 март има Лунно затъмнение във Везни, което затваря определена тема, продължила от 14 октомври и свързана с вашите партньорски дела. На първо място, затъмнението ще засегне вашата семейна или любовна сфера - можете да решите да напуснете брака си или той ще се промени. Например, може да имате таен романтичен партньор или да започнете да общувате с някой, който живее далеч от вас.

След Затъмнението внезапно ще поискате да се оттеглите в себе си - до 26 март Марс ще ви потопи във вискозните енергии на знака Риби, който отговаря за мистиката, вярата, несъзнаваното и личните тайни. Такъв е случаят, когато трябва да намерите отговори на въпроси, които не сте си позволили да зададете. Но няма друг начин - за да продължиш напред, трябва да наричаш всичко, което се случва в живота ти с правилното име.

Краят на март ще донесе късмет в романтичните дела. Влюбените, които са се скарали до краен предел, ще се пречупят и ще направят първата крачка към помирение. Според хороскопа за март светът на романтиката и удоволствията се отваря за Овена. Нека отношенията са все още твърде несигурни и крехки, те преминават в качествено ново състояние, важно е да не спират дотук. Тъй като Марс в Риби неутрализира негативността, ситуацията ще се обърне към по-добро. Което не освобождава Овена от задължението да следи реакциите си. Постоянното напрежение и скритата агресивност могат да доведат до развитие на заболявания на костите, ставите и мускулите. Необходимо е редовно да се правят лечебни упражнения, както и да се ходи повече бос.