Знаете ли защо рецептата, която ще ви предложим днес е толкова здравословна? Много просто - заради суперхраните, от които е съставена. От една страна авокадото, което е богато на мононаситени мазнини, които се горят много лесно от организма ни, а също и на над 20 ценни хранителни вещества. А от друга заради яйцата - любимият ни източник на протеин, мазнини, витамини, бета каротин и антиоксиданти.
Ето и какво ще бъде необходимо:
- 1 авокадо
- 2 яйца
- 50 грама обезмаслено сирене
- стрък пресен лук
- сол
- черен пипер
- червен пипер
Начин на приготвяне:
Разполовете авокадото и отстранете костилката. Издълбайте сърцевината и го сложете в тавичка, като овкусите всяка половина със сол, черен и червен пипер. Нарежете лука на ситно и го разпределете върхо авокадото. Върху него чукнете по едно яйце и поръсете с настърганото сирене. Запечете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 10-15 минути. Поднесете като гарнирате с още малко лук и пармезан, ако желаете.