Бирата е не просто приятна и здравословна напитка, но и пръв помощник на всяка домакиня.

Какъв ли щеше да е животът без бира, се питат върлите й фенове. За много от тях тя е целогодишно удоволствие, от което не биха се лишили. Все повече жени предпочитат чаша бира пред вино или ликьор. Оказва се, че пенливата течност може да ни помогне в критични ситуации, да излъска любимите ни бижута и да направи косата ни мека като коприна.

 

1. Лъскава и обемна коса

Не бързайте да купувате скъпи маски и балсами, ако забележите, че косата ви е загубила своя блясък и мекота. Бирата ще я хидратира и ще я направи отново мека като коприна. За целта ще ви е нужна половин чаша бира. Долейте чашата догоре с вода и с масажни движения втрийте в корените. След няколко минути изплакнете обилно с вода.

 

2. Перфектен маникюр

Красивият маникюр е визитка за всяка поддържана жена. Когато ноктите ви започнат да се чупят, няма място за паника, а за спешни действия. Оставяйте ноктите без лак за по-дълго време и с тампон втривайте бира върху нокътната плочка. Правете го в продължение на няколко седмици и ще останете доволни от резултата.

 

3. Полирайте златните си бижута

Бирата ще помогне на любимите ви златни бижута да заблестят като нови. Оставете ги в съд, пълен с бира, за няколко часа. След това изплакнете и подсушете с мека кърпа. Полирайте леко, докато заблестят.

 

4. Погрижете се за стайните си растения

Стайните растения изискват много грижи, но ето че и тук бирата ще ви помогне. За да стимулирате растежа, ги полейте с малко бира. Само не прекалявайте. Няколко лъжици са достатъчни, за да стимулират растежа на растенията и да ги направят още по-красиви.

 

5. Излъскайте старите дървени мебели

Бирата ще помогне и при полирането на дървените повърхности у дома. Вземете един чист парцал и го топнете в съд с бира, след което внимателно полирайте мебелите.