До бъдещата му приятелка,

Нямам представа какво ще види в теб, но едно е сигурно – нещо, което не видя в мен.

Не се притеснявай, това писмо не е израз на омраза, а по-скоро на предупреждение, защото знам, че ще се влюбиш силно и лудо в него.

Той обича звездите - така се влюбихме. Каза, че аз съм луна, а той е звезда и мълчаливо ще ме ръководи и защитава, дори когато знае, че мога да се справя и сама. Да, той е човекът, който ти позволява да правиш неща, които знае, че ще ти помогнат да израснеш като човек и няма и да си помисли да те ограничи с идеята, че „той е шефът“. Ще повярва в сърцето ти и ще бъде убеден, че ще успееш по всеки път, по който поемеш. Той просто ще бъде там, за да те развесели в тежък момент и да ти помогне с важните решения, но никога няма да спре растежа ти.

Той не обича сутрините - предпочита да спи повече от всичко друго на този свят. Първото нещо, което прави сутрин, е да пие кафе и след това трябва да направи упражненията си иначе денят му няма да бъде пълноценен. Но всичко се промени, когато ме срещна и разбира се, знам, че ще направи същото и при теб. Когато се събудиш, ще те посрещне с лъчезарната си усмивка и топла прегръдка, а кафето вече ще бъде сервирано на масата. Той ще ти предложи да отидете да тичате или да се разходите заедно, но ако не искаш, ще остане у дома и ще направи там ежедневната си тренировка. Това само показва как би променил сутрешните си навици, за да ти докаже, че ти си пред всичко останало. Нещо, което е от огромно значение за него.

Той е истински джентълмен - знае кога е прав и кога греши и може да се извинява. Той ще постави егото си настрана, само за да разбере какво те е ядосало. Ще запази спокойствие и ще те остави да му обясниш всичко, което искаш да кажеш. Ще ти позволи да довършиш „плеядата“ си и след това ще ти донесе чаша горещ шоколад. Споделял ми е, че голяма част от мъже грешат през голяма част от времето, тъй като не позволяват на жена си да обясни всичко, което я тревожи и не предлагат решение или поне мила дума, за да я успокоят. Когато вие двамата наистина се обвържете, няма да има глупави спорове, защото е много мъдър човек – той е състрадателен, съпричастен и толкова много ще те обича, че никога няма да позволи нещо толкова несъществено да влоши настроението ти, а оттам и връзката ви.

И накрая, той е лоялен и верен. Никога не ме е ревнувал, защото никога не е искал да се чувствам дори за секунда зле.

Ти имаш късмета да е с теб, защото знам кога наистина е влюбен. Знам как ще се грижи за теб от днес до края.

Ако ме питаш какво се е случило, какво се е объркало и защо връзката ни не издържа, не мога да ти дам конкретен отговор, защото дори и аз не мога да разбера как стигнахме до края.

И може би, единственото нещо, което видя в теб, но не и в мен, е вашето общо бъдеще.

Той ме обичаше в някакъв период на взаимоотношенията ни, но това беше всичко. Аз бях просто герой, включен в историята му, но не ми беше писано да участвам в последната глава.

В частта, в която се казва:

„И те заживели щастливо“.

Надявам се, че ще се погрижиш за него по начина, по който аз явно не успях. Моля те, направи го щастлив, както никога преди.

На твое разположение,

Жената, която не му беше достатъчна.