Преди броени дни една от най-успешните тенисистки на всички времена – Серина Уилямс, стана майка. Младата майка вече сподели снимки на дъщеря си, а сега е публикувала в социалните мрежи обръщение към майка си, което със сигурност ще ви просълзи. Ето какво е написала Серина:

Скъпа мамо,

Ти си една от най-силните жени, които познавам. Съзерцавах дъщеря си (О Боже Мой, да, аз имам дъщеря) и тя прилича на мен в ръцете и краката! Тя има моите силни, мускулести, прекрасни ръце и тяло. Не знам как бих реагирала, ако тя трябва да премине през това, през което преминах аз откакто станах на 15 години.

Наричаха ме „мъж“, защото изглеждах невероятно силна. Твърдеше се, че използвам допинг (Не, аз съм прекалено почтена, за да печеля предимство по нечестен начин). Твърдеше се, че нямам място в женския спорт и трябва да се състезавам в мъжкия, защото изглеждам по-силна от повечето жени. (Не, аз просто тренирам здраво и съм родена с това убийствено тяло, с което се гордея).

Но мамо, не знам как се сдържаш да не набиеш всеки репортер или хейтър, който е прекалено невеж, за да разбере силата на чернокожата жена.
Горда съм, че им показахме как изглеждат някои жени. Не всички жени изглеждаме еднакво. Ние имаме извивки, силни сме, имаме мускули, високи сме или ниски: ние всички сме жени и се гордеем с това!

Иска ми се бъда като теб, защото ти си страхотна. Опитвам се и Бог не е приключил с мен. Очаква ме дълъг път и ти благодаря.

Благодаря ти, че беше моделът за подражание, от когото имах нужда, за да устоя на всички предизвикателства. Надявам се да науча детето си Алексис Олимпия на същото, както и да имам същата сила на духа.

Мамо, обещай ми, че ще продължиш да помагаш. Не съм сигурна, че съм толкова спокойна и силна, колкото си ти. Но се надявам някой ден да стана. Обичам те.

Най-малката от петте деца,

Серина