Понякога това да бъдеш необвързана прекалено дълго време, може да те накара да се чувстваш самотна, дори ако се чувстваш напълно щастлива сама. Това е така, защото повечето хора намират възможността да се влюбят в някого за очарователна.

Възможно е да се случи така, че ти да бъдеш единствената необвързана в групата ти с приятели – всичките да бъдат с някого, сгодени или дори омъжени. А всичко, което чуваш от хората, да бъде, че стандартите са ти твърде високи, че искаш и очакваш прекалено много и трябва да ги понижиш.

Фактът, че имам високи стандарти далеч не означава, че ще отхвърлям всеки човек, който се опитва да се доближи до мен. Ако почувствам, че наистина се свързвам с някого и това е моя тип човек, то тогава не бих отказала да опитам и да видя накъде биха отишли нещата.

Наистина вярвам, че да имам човек с когото да споделя себе си, е нещо красиво и може да донесе огромно щастие в живота ми. Доверявам се на пеперудите в стомаха си, когато става дума за запознанство с някой нов човек и съм много селективна за това с кого прекарвам времето си. Искам да бъда с някого, с когото имам положителна и красива връзка, вместо да се примиря просто с топло тяло до мен.

Необвързана съм, но се срещам с други хора и поддържам опциите си отворени. От няколко месеца се срещам с някои мъже. Имах първи срещи, които се превърнаха във втори и трети, а имах и такива, които не стигнаха и до първа. Срещала съм привлекателни и интересни мъже, които се отнасяха към мен добре и с уважение и прекарах чудесно време с тях. Не съм имала ужасни срещи. И тук сигурно се чудите: „Ако съм срещала толкова прекрасни мъже, как така все още съм сама?“ Е, научих това, че един мъж може да бъде наистина добър човек, но това не го прави правилния за мен.

Винаги съм била напълно откровена към себе си и човекът до мен, затова искам да се уверя, че мъжът, с когото се срещам е запознат с моите стандарти и желания, които изисквам от една връзка. Ако той ги приеме, то тогава ще продължим нашите отношения и ще се надявам те да прераснат в нещо по-сериозно, но ако каже, че са прекалено много, или че отправям глупави изисквания, тогава учтиво ще му пожелая най-доброто и ще си тръгна.

Предпочитам да остана необвързана, отколкото да правя компромиси със себе си и стандартите си. Отлично знам коя съм и какво мога да предложа на човека отсреща, така че, няма да понижа изискванията си само за да бъда във връзка с човек, който всъщност не ги покрива.

Когато правиш компромиси, само понижаваш стандартите си, съответно също намаляваш и стойността си. Компромисите със себе си никога не завършват добре, защото когато започнеш да променяш начина си на живот, личност и ценности, за да бъдеш идеала за някой друг, това може да те превърне в човек, когото не познаваш и съответно никога няма да бъдеш истински щастлива. С компромисите само губиш от силите си. Губиш себе си.

Примирявайки се с нещо, което всъщност не харесваш, само за да допаднеш на някого, се отказваш от собственото си щастие и губиш своята стойност.

Стандартите ми са това, което ме определя и няма да се променям просто за да мога да кажа, че имам някого до себе си. Никога не съм имала проблем да бъда сама. Наслаждавам се на собствената си компания и искам един ден да имам щастливи и смислени отношения. Единственият вариант това да се превърне в реалност е, ако остана вярна на себе си и поддържам стандартите си високи.

Единственото, което научих през всичките тези години, е следното: не се примирявай с нищо по-малко от това, което наистина искаш.

Сигурна съм, че не съм единствената, която мисли и се чувства по този начин. Знам, че има прекрасни мъже, които само чакат да намерят истинския човек. Не вярвам, че стандартите ми са „твърде високи“ или нереалистични. Вярвам, че ще дойде ден, в който ще срещна човекът, който ще ги покрие и дори надвиши, но дотогава, просто ще се радвам на това да бъда щастлива сама.