Изминаха точно 20 години от появяването на шедьовъра "Титаник" на голям екран. И макар филмът да ни е познат до болка, той все още успява да ни потопи в атмосферата на 1912-та година и да ни накара да се чувстваме съпричастни на голямата трагедия. 

Коя е сцената от "Титаник", която винаги ви разплаква? Може би веднага се сетихте за смъртта на Джак. Не, няма да навлизаме в спорове дали Джак трябваше да се бори за живота си, дали наистина нямаше място за него върху вратата, върху която се качи Роуз и дали инстинктът му за съхранение не беше прекалено неправдоподобен. Днес ще ви покажем изтрита сцена от филма, която е изключително въздействаща. 

Сцената показва изтощената Роуз, която се качва на спасителния кораб "Карпатия", Брус Исмей (президент на компанията-производител на „Титаник”) и Рут Деуит Бюкейтър (майката на Роуз). Кадрите са изключително въздействащи, тъй като показват мъката на Роуз; негодуванието и укорителните погледи на спасените пасажери, които знаят, че Брус Исмей е избягал позорно от кораба и е заел мястото на жени и деца; както и майката на Роуз, която неуморно търси дъщеря си. 

Нека заедно се насладим на изрязаната сцена от "Титаник".