Понякога си мислим, че искаме нещата да се развият по определен начин. Ще се надяваме и ще се молим за нещо конкретно. Може да предприемем действия за постигане на определени цели. Може да се опитаме да контролираме ситуации, които са извън нашия контрол. Но понякога най-лечителното и поучително нещо е да позволим на вселената да ни изпрати това, от което се нуждаем, а не това, което смятаме, че искаме.

Пример в моя собствен живот бяха няколко партньори и работни места, които дойдоха при мен, когато може би исках нещо по-добро, по-блестящо или по-постоянно за себе си. Понякога просто трябва да оставим нещата да се развият поради карма, която може би сме натрупали от миналото и ни държи в привидно застояли ситуации. Когато позволим на кармата да се развие, тя всъщност може да бъде много лековита и полезна за душите ни.

Като общество сме склонни да виждаме нещата много по-рационално и линейно - смятаме, че предприемането на действия към нашите цели винаги е най-добрият начин да създадем това, което искаме в живота. Често, когато правим това, стигаме до определена дестинация и вместо да сме щастливи там, където сме, продължаваме да искаме повече и нещо по-добро за себе си.

Според моя опит може да бъде много по-отварящо очите, радостно и лечебно просто да оставим нещата да дойдат, дори и да не е точно тези, които сме мислили, че искаме или сме търсили. Работата, която в момента имам, не е тази, която обикновено бих търсила. Сякаш вселената ме водеше натам с някаква причина. Докато седя с преживяването, тя предизвика спомени от миналото ми, които ми позволяват да разбера себе си и човечеството на по-дълбоко ниво, отколкото бих, ако имах различна позиция, която може би смятах, че ще е по-добра за мен. Създадох нови красиви отношения с хора, които никога не бих очаквала и никога не бих срещнала по друг начин. Освен това ми се плаща.

Трябва да сме доволни от това, което имаме, за да продължим напред по пътя си. Може да не изглежда перфектно на хартиената версия на живота, за който сте мечтали, но може би е точно това, от което се нуждаете.