Когато един човек ви каже, че изобщо не гледа порно, да знаете, че почти сигурно ви лъже. Обяснението за това твърдение и още доста интересни факти може да откриете в следващите редове.

1. Всеки мъж гледа порно. Или поне според проучване на Университета в Монреал. Първоначалната цел на проучването е да се разбере какви са мъжете, които не гледат порно. За съжаление, не са открили такъв. 

2. Най-много търсения в Google за „секс” произлизат от територията на Пакистан.

3. Най-търсените категориите в този бранш са "Тийн" и "MILF". Като в тези филми майките, с които почитателите на порното (и не само) искат да правят секс, са средно на 33 години. Аналният секс се нарежда на 10-то място в класацията за най-търсена категория в порнобранша.

4. Най-скъпият порно филм е "Pirates" от 2005 г. с бюджет от 1 милион долара. Филмът представлява порноверсията на „Карибски пирати” и се увенчава с доста голям успех – печели редица награди и получава своя цензурирана версия по НВО.

5. Изкуствена сперма: Понякога в тази индустрия еякулацията се заменя с изкуствена, съставките на които са белтък и кондензирано мляко.

6. В Австралия е забранено участието във филми за възрастни на жени с малки гърди. Оправданието им е, че малките гърди или липсата на такива привличат вниманието на повече педофили. Това решение е наложено и с цел да се подкрепи забраната за разпространение и гледане на порнографски материали.

7. Най-старият филм от този жанр е " Le Coucher de la Marie", датиращ от 1896 г. В него се показва как главната героиня прави стриптийз.

8. Статистика сочи, че 30% от жените гледат порно. Те, разбира се, имат по-големи изисквания и предпочитат по-задълбочен диалог и смислено развитие на действието.

9. Порно по време на работа: 20% от мъжете признават, че гледат или поне веднъж са гледали порно в офиса си. Само 13% от представителките на нежния пол се включват като любителки на порното на работното място.

10. Само 3% от всички порно сайтове в световен мащаб искат потвърждение за възрастта на потребителите и посетителите в сайта.

11. Първото гледане на порно в интернет е на възраст от 11 до 13 години.

12. Близо 25 милиона уебсайта имат порнографско съдържание или казано в проценти – 12% от всички сайтове.

13. 89% от всички порно сайтове са от САЩ. На второ място се нарежда Германия с 4%.

14. Много от съвременните звезди са започнали своята кариера именно в този бранш. Сред тях са Джеки Чан, Камерън Диас, Силвестър Сталоун и други.

15. Най-богата дама, наричана кралица на порното, е Джена Джеймисън. Тя е участвала в повече от 160 филма и притежава над 30 милиона долара от своята кариера като порно актриса.