Лятото е почти тук и вие, дами, най-вероятно вече трескаво се оглеждате за нов бански и различни плажни аксесоари. Някои от вас може би все още се потят във фитнеса, опитвайки се да достигнат до заветната цел – изваяното тяло, с което да изглеждат зашеметяващо на морския бряг. Трети пък вече мечтаят за златистия загар, за който останалите момичета в офиса ще им завиждат... Eх, този тен! Откакто иконата Коко Шанел го направи модерен, жените по цял свят все се опитваме да поддържаме цвета на кожата си шоколадов за колкото се може по-дълго времe... Замисляли ли сте се обаче, за безопасността на кожата си? Като всяко нещо, прекомерното излагане на слънчевите лъчи също крие своите рискове – преждевременно стареене на кожата, фотоувреждане и заплаха от рак на кожата. Затова от огромно значение е всички ние да знаем как да се предпазим възможно най-добре от вредното влияние на UV-лъчите, като едновременно с това подобрим и удължим тена си за здрава и целуната от слънцето кожа.

E, готови ли сте да посрещнете лятото с усмивка, без излишни притеснения за кожата си?

Стъпка 1: Кажете да на UV-защитата

Най-важната стъпка, без значение дали сте на плажа, или просто навън, разбира се, ако искате красив и безопасен тен. Ако досега сте отричали и не сте взимали под внимание този съвет, то вече е крайно време да го приемете - без подходяща защита от слънцето, нищо друго, което правите, няма да има каквото и да е значение. Слънцезащитните продукти са толкова жизненоважни, че ако все си намирате оправдание да не ги нанасяте, то по-добре изобщо не се показвайте навън през слънчевата част на деня!

Стъпка 2: Открийте правилния продукт

Не, не посягайте към който и да е, а заложете на онзи слънцезащитен продукт, който наистина да ползвате с удоволствие. Все пак не искате още една недобре обмислена покупка, която да си седи eй така на тоалетката ви, нали? Експертът в грижата за кожата Еucerin и този път няма да ви подведе! Новата гама слънцезащитни продукти за лице осигуряват всичко, от което се нуждае кожата - високоефективна, фотостабилна защита от UVA/UVB радиацията. Освен това, с биологичната клетъчна защита те ще подсилят и естествената за кожата клетъчна защита и ще подпомогнат механизмите за възстановяване на ДНК. Така получавате 2 в 1 – предпазване в дълбочина от фотоувреждания и фотостареене. Друго огромно предимство на слънцезащитните продукти на Eucerin е, че тяхната лека формула с активни съставки е едновременно съобразена със специфичните потребности на различните типове кожа, но и е удобна за нанасяне, попива изключително бързо, без да оставя неприятното усещане за мазна и лепкава кожа, a матиращият ефект е повече от отличен завършек!

Вече ви споменахме за рисковете от преждевременно стареене, хиперпигментация и дори риска от рак на кожата, които слънчевите лъчи причиняват, но знаете ли, че най-податлива на всички тях е мазната и склонна към акне кожа? Затова учените от Eucerin използваха експертните си познания в областта на фотозащитата и грижата за кожата, за да разработят специален слънцезащитен продукт, който да отговори на нуждите именно на този тип кожа. Ултра леката гел-крем текстура на Eucerin® Sun Gel-Creme Oil Control Dry Touch Face SPF 30+ и Eucerin® Sun Gel-Creme Oil Control Dry Touch Face SPF 50+ съдържа ефикасни UV филтри, биологична клетъчна защита и технология за контрол на омазняването, с 8-часово действие против лъщене. Уникалната комбинация от себум регулиращата технология против омазняване с трите абсорбиращи пигмента и Л-карнитин осигурява моментално и дълготрайно усещане за сухота и матиране. А още по-добрата новина е, че формулата е некомедогенна, без парфюм и парабени и се препоръчва за ежедневна употреба.

Имайте предвид, че продуктите на Eucerin действа веднага след нанасяне и не е нужно да се изчаква. Обърнете внимание и на една от най-често допусканите грешки - не пренебрегвайте и не пропускайте да защитите ушните миди, скалпа, врата и деколтето, а също и ръцете си с достатъчно количество слънцезащитен крем. 

Е, оказва се, че сдобиването с красив и здравословен тен е напълно възможно. С допълнителните познания за ползите и опасността от слънчевите UV лъчи, можеш да имаш безопасен тен, независимо от сезона. Просто запомни, че винаги трябва да използваш слънцезащитни средства, за да предпазиш и най-чувствителните зони от тялото си. Обещаваме, че въоръжени с тези няколко съвета, ще посрещнете най-готиното си лято!