Акцентите през 2023 са върху здравеопазване, енергетика, устойчиво развитие, предприемачество, образование и инвестиции - “Бранд България”

БЪЛГАРСКИЯТ ДАВОС ще започне с “премиерска сесия” с министър-председателя Акад. Николай Денков, a като част от официалното откриване ще участва и министъра на финансите Асен Василев.

Във всеки от 4те модула на Форума има по 4 сесии.

Пърият модул в програмата е “здравеопазване”, посветен на едни от най-важните стратегически приоритети в направленията профилактика, ранно откриване, прецизна диагностика. Друга важна тема е и борбата със затлъстяването.

В първата сесия “индустрията говори” сред участниците са председателите и директори на Българския Лекарски Съюз, Национално сдружение на общопрактикуващите лекари в България, Българска болнична асоциация, Асоциацията на иноваторите във фармацията "АрпФарм", Българска лига по Хипертония, Българското научно дружество по фармация и други.

В сесията “законодателната власт чува” от страна на парламентарно-представните партии участие в сесията с думите "чух ви" ще вземат проф. Костадин Ангелов (ГЕРБ), д-р Александър Симидчиев (Демократична България), доц д-р Джевдет Чакъров (ДПС) и водещите представители в областта на здравеопазването на други парламентарни сили.

В “министерската сесия” участват министъра на здравеопазването Проф. д-р Христо Хинков и Министъра на електронното управление Александър Йоловски.

Повече информация за останалите модули в програмата:

● енергетика

● устойчиво развитие

● предприемачество, образование и инвестиции - “Бранд България”

 

 

можете да получите от сайта на "Българския Давос": www.PowerSummit.eu

Powers Summit е независимата платформа на България, чрез която индустрията и бизнес лидерите колективно обявяват пред властта най-важните приоритети за следващите 12 месеца, а властта, в лицето на лидерите на парламентарно-представените партии и правителството слушат, чуват и поемат конкретни политически ангажименти в посока тяхната реализация. Това става открито и пред камерите и микрофоните на всички значими медии в страната и разбира се пред водещите лидери от самата индустрия и представителните организации.

Powers Summit се съ-организира от Webit Foundation и Национална Дигитална Коалиция в партньорство с всички основни представителни организации на индустрията в България, работодателски организации, браншови камари, мозъчни тръстове и неправителствени организации. Powers Summit има медийната подкрепа на всички водещи медии в страната. Стратегически медиен партньор - Нова ТВ. 

От сайта на форума (www.PowerSummit.eu) можете да заявите своето участие. Местата са ограничени и само регистрирани участници могат да бъдат част от срещата на върха на 7 ноември в София Тех Парк.