Когато се съберете на парти в края на годината, обикновено хапвате, пийвате, най-много да потанцувате и всяка година едно и също. Този път ви предлагаме малко разнообразие - любопитни игри за весело прекарване на времето.

"Залепнали"

Предварително се написват на листчета части от тялото: нос, ръка, глава, пръст и т.н. Листчетата се сгъват и се поставят в купа или шапка.
В средата на стаята се изправят двама участници и теглят по листче, а след това трябва да "залепят" един към друг частите от тялото си, които са им се паднали от листчетата.
Докато двамата "слепени" участника стоят така, към тях се присъединява трети, който тегли листче, прочита го и се "залепва" към първите двама. Играта продължава с образуване на забавна верига. А последният останал, преди да се залепи, може да направи снимка на всички... или пък да си направите селфи.

"Събери снежния човек"

Предварително на голям лист се рисува снежен човек в човешки ръст, но без нос. На отделен лист твърда хартия със залепваща се основа се изрязва морков. Участникът в играта застава на разстояние три метра от снежния човек, завързват му очите и го завъртат, след което се опитва да залепи носа на мястото му върху снежния човек. Победител е този, който прикрепи носа на точното място.

"Целуващи"

Тази игра започва с един участник. Сяда на стол със завързани очи. Останалите участници по ред го целуват. Задачата - да познае кой го целува. Ако успее, участниците си
разменят местата.

"Елените на Дядо Коледа"

Подгответе си плътно въже (или нещо подобно), с което да започнете играта в разгара на празника. С него омотавате през гърдите двама участници, от единия край първия участник, от другия - втория. На определение разстояние от тях поставете награди или лакомства. Този, който е в състояние да "изтегли" другия, за да вземе подаръка, е победител. Губещата страна също получава подарък за участие.

Всичко за празниците можете да прочетете тук