За първа година Powers Summit започна с новите “Премиерска сесия” и “министерски сесии”, с участието министър-председателя акад. Денков, последван от участието на финансовия министър Асен Василев и министрите на енергетиката, икономиката, образованието, здравеопазването, земеделието и други министри и членове на висшия ешалон на властта.

Независимата платформа за среща на властта и бизнеса Powers Summit по традиция събира лидерите на всички парламентарно представени политически формации и техните екипи, както и представителите на изпълнителната власт, за да търсят решения в реално време по водещите теми в диалог с бизнеса, гражданския сектор и науката.

“Българският Давос” цели да инвестира колективната интелигентност на страната в създаването на устойчиви решения за бъдещето на България.

Тази година темите са – здравеопазване, енергетика, устойчиво развитие, предприемачество, образование и инвестиции – бранд България!

В дискусионните панели по всяка тема участват лидерите на работодателските и браншовите организации в индустрията, които задават общи за индустрията приоритети, които предварително са обсъдени и гласувани в консенсус от всички в рамките на поредица работни срещи. В Парламентарната и Министерска сесия “Чувам ви” политици и министри заявяват ясна позиция кои приоритети ще бъдат подкрепени в рамките на следващите 6-12 месеца, започвайки с думите, "чух ви".

Какви ще са поетите ангажименти от политици и министри на Powers Summit предстои да видим, а в края на деня на сцената ще бъде и новоизбраният кмет на София – Васил Терзиев, който в разговор с д-р Пламен Русев ще разкаже за София 2027 или как си представя да изглежда столицата ни след края на първия му мандат.

Можете да следите на живо събитието от сайта на Powers Summit тук.