Чувствата могат да бъдат както моментен абсурд, така и приказка за цял живот. Но какво може да бъде по-просто и в същото време по-трудно от изграждането на отношения между мъж и жена?

Връзките могат да бъдат различни: бурни романи със страстни срещи, топли семейни чувства в комфортни обстоятелства, взаимозависими и разрушителни връзки с дългосрочен болезнен изход и т.н. Всички тези варианти за развитие на отношенията между мъж и жена обаче са обединени от един малък нюанс - всички двойки преминават през тези 7 етапа на отношенията.

1. Периодът на розово щастие не е дълъг период, но пък е невероятно романтично време. Все цветя и подаръци, а партньорът е като принц от приказките, дори евентуално на модерен кон (кола).

2. Пренасищането е период, в който сваляте розовите очила и започвате да оценявате партньора си, думите и действията му, без никакво объркване в главата. Той наистина ли е героят на вашия роман?

3. Отвращение - след като свалихте розовите си очила, вие се отказахте от илюзията, която подхранваше романтичното ви настроение за доста дълъг период от време. Освен това има два варианта за развитие на събитията: или двойката се разпада поради вътрешни конфликти; или партньорите започват да се приемат такива, каквито са.

4. Търпението е етапът, когато правите компромис с партньора си, проявявате мъдрост и свиквате с неговите особености, както и той с вашите.

5. Уважение – вие ясно разбирате и приемате ролята на всеки от вас във връзката и започвате да се отнасяте един към друг с най-голямо уважение и благоговение. Партньорът е от абсолютна стойност за вас.

6. Приятелството е периодът, когато хората стават възможно най-близо един до друг, вече сте преживели много и сте започнали да разбирате партньора си от пръв поглед.

7. Истинската любов – след като преминете през всички предишни етапи, вие и вашият партньор достигате до истинските чувства, които могат да се окажат за цял живот.