Вселената ни принуждава да направим ретроспекция на живота си, тъй като много планети ще започнат да са ретроградни през това лято, но сред тях е и Хирон. Нека разберем как да не се удавим под вълната от чувства и да се справим със следващото астрологично събитие.

Изглежда, че това лято небесата са решили да ни изпитат не само с времето, но и с всякакви ретроградни планети. Вече усещаме влиянието на Нептун и Сатурн, а скоро към тях ще се присъедини и Хирон.
Още една ретроградна фаза ще премине в Овен, което ще добави още трудности, но нека преминем към същността.

Какво представлява Хирон?

Хирон не е толкова известен, колкото Венера или Меркурий, и всичко това се дължи на неговия статут, защото той не е планета, а астероид. Той принадлежи едновременно към два класа и се характеризира като комета с кратък период на действие. Най-често се споменава, когато се говори за кентаврите. Това са група астероиди, разположени между Юпитер и Нептун.

В астрологията обаче Хирон по-често се свързва с едноименния полубог кентавър, който съчетавал човешка мъдрост и животинска същност. Поради тази двойственост ретроградността му е по-често разрушителна, но може да бъде от полза и за онези, които отдавна се нуждаят от рестарт.

Какво може да се направи по време на ретроградния Хирон през 2024 г.?

Хирон в своето относително статично състояние ни въздейства със своята благоприятна, „човешка“ част, като ни дарява с мъдрост, дружелюбност и съпричастност. Когато обаче се разгърне, той ни въздейства със своята по-„животинска“ част, като ни кара да реагираме по-импулсивно и агресивно. Въпреки това двете части все още са свързани, така че има и ползи от това да бъде ретрограден.

През този период трябва да наблюдавате естествената си реакция на събитията: тя ще подчертае какво вече трябва да отстраните от живота си. Раздразнението, умората и негативизмът вече няма да бъдат сдържани от границите на морала и следователно единственото истинско решение ще бъде да разберете, приемете и да започнете да се движите към това, което е наистина важно и значимо в живота ви.

От какво трябва да се пазите по време на ретроградния Хирон през 2024 г.?
Агресията през този период в правилните ръце и с добър самоанализ ще доведе до рестартиране, но тези, които не могат да се справят с чувствата, трябва да бъдат внимателни. Ретроградният Хирон в огнения Овен ще бъде особено импулсивен, така че ще е лесно да се ядосате, но няма да можете да вземете думите си обратно.

Избягвайте физическото проявление на гнева: можете да се объркате, а осъзнаването на мащаба на стореното няма да закъснее. Вътрешният гняв е по-добре да се излее с добрия стар спорт и да не се натрупва в себе си, тъй като автоагресията също е разручителна.

Съвети за зодиакалните знаци за периода на ретрограден Хирон в Овен от 26 юли до 29 декември 2024 г.

Ретроградният Хирон в Овен ще засегне най-вече представителите на огнените знаци на зодиака - Лъвовете, Стрелците и, разбира се, самите Овни. За тази тройка е важно да не правят прибързани заключения и да не правят прибързани изводи, като внимателно обмислят всяко действие до края на годината. Желателно е да не се планират мащабни промени, като уволнение, преместване, сватби и раждане на деца.

Представителите на въздушните знаци: Близнаци, Везни и Водолей и земните знаци: Телец, Дева и Козирог ще изпитат повечето от горепосочените странични ефекти, така че те трябва да се съсредоточат върху контрола на живота си и да анализират настоящите ценности. Да се носят по течението, без да са уверени в избора си, в крайна сметка ще се превърне във фатална грешка, която може да ги изправи на нокти до края на 2024 г. Спортувайте редовно и следете за диетата си.

Водните зодиакални знаци: Рак, Скорпион и Риби най-лесно ще се справят с влиянието на огнения Хирон. По-добре е да обърнат внимание на влиянието на Нептун. Единственото съвет за тях е да бъдат внимателни в личния си живот, ако знакът на партньора ви е от друга стихия. Той ще бъде склонен към колебания и само вашата мъдрост ще ви помогне заедно да излезете от тях.