Знам, че си там. Виждам те през цялото време - милото момиче. Жертваш собствените си нужди и желания в името на другите. Ти си момичето, което вярва, че е по-добре да плаче за себе си, отколкото да оставиш някой друг да се натъжи.

За момичетата, които никога не изпращат поръчката си обратно, дори ако е грешна. Тези, които никога не споменават, ако някой ги прекъсне по средата на изречението. Момичетата, които се правят на по-малки, за да се поберат в пространството, без да искат никой да се премести. Приятелките, които гарантират, че партньорите им никога не злоупотребяват с тях емоционално, защото могат.

Това е за вас: Време е да разпознаете любезността не като положителна черта, а като тази, която ви дърпа надолу.

Надявам се да знаете, че дори и да сте израснали като мило момиче, ви е позволено да израствате още повече в добра жена. Не предлагам да промените добрите си маниери, напълно ви насърчавам да спрете да жертвате собствените си нужди, стойност и внимание в името на другите. Приятността може да кара другите да се чувстват удобно, но добротата изглежда като открояване на себе си.

Скъпо мило момиче, имаш талант, стойност, глас и смелост. Понякога този талант ще заплаши другите, стойността ти ще бъде поставена под въпрос, гласът ти може да е трептящ, но използва смелостта си и направи това така или иначе. Пораствайки, забравиха да ти кажат, че да си мила е добре, но да си честна е всичко. Мило момиче, запитай се, честно ли е, когато казваш, че е добре, когато наистина не е?

Честно ли е, когато криеш разочарованието си, за да улесниш другите?
Дали думите, които са останали неизказани, наистина са по-добри или просто се страхуваш?

Светът има нужда от теб, за да се покажеш. Има нужда от това, което имаш: мислите, талантите, сърцето и храбростта ти. Мило момиче, чудесно е, че имаш толкова страстно, силно сърце, но е добре, ако си направиш почивка за момент. Сигурно си уморена да носиш толкова много емоционален багаж толкова дълго. Имаме нужда от теб, отпочинала, безцеремонно и напълно честна към себе си. Така че нека това съобщение бъде такова, в което си почиваш, оставяш се да дишаш и все още растеш.

Трябва да знаеш, че това няма да е лесно и със сигурност няма да е удобно. Поне в началото. Ще трябва да се научиш да казваш „не“, да се научиш да разстройваш другите, да се научиш да отстояваш себе си и това е усилена работа. Да си честен не е за слабите сърца, но мило момиче, ти си всичко друго, но не и слаба. Вече си доказала на себе си, че си силна. Мило момиче, всеки, който наранява себе си, за да спаси другите, е силен. Всъщност обикновено наричаме тези хора герои. Имаш силното сърце на герой и си спасявала всички, но мило момиче, сега трябва да се защитиш.

От една страна, в твоя ъгъл има по-малко хора. Някои хора може да не приемат добре това, че растеш и оставаш любезността си зад себе си. Всичко е наред - те са на пътя си и понякога ще намерите пътя си обратно един към друг. От друга страна, има напрегнати моменти, когато си изправена пред това да отстояваш себе си. Може да откриеш, че коленете ти треперят, сърцето ти бие по-бързо и се чувстваш малко нервна - това също е добре, просто дишай. От трета страна, трябва да се запиташ как се чувстваш. Запитай се: "Какво всъщност мисля за това?", "Какво преживявам в момента?", „Как се комуникира най-добре и какво трябва да се каже?“

Но другата страна е и там, където вече няма нужда да правиш целия емоционален труд. Където умореното ти сърце трябва да почине. Тук започваш да виждаш стойността си и какво представяш на масата и молиш другите да уважават това. Тук се доверяваш, че другите хора в живота ти са способни да се справят с новите ти граници. Тук балансираш какво даваш с това, което получаваш. Добре дошла, подобрено мило момиче, сега порастваш и се показваш. Виждаш ли, мило момиче, сега когато казваш, че е добре, си честна. Може да е трудно да се промениш, но животът е твърде кратък, за да се притесняваш винаги всички да се чувстват комфортно. Момичетата не са направени само от хубави неща. Направени са от мъдри и трудни неща, твърди неща - като стомана и диамант.