Пролетта е вече тук, денят е по-дълъг и слънцето все по-силно ни напомня за предстоящия летен сезон. Развълнувани от идеята, ние все по-често почваме да заменяме пухкавите пуловери с леки блузки, удобните и меки ботуши с пантофки, обувки и кецове. Естествено, в духа на пролетта, залагаме повече на цветовете  - навсякъде. Когато ни завладее пролетната треска, освен върху дрехите и аксесоарите, все повече залагаме на ярки цветове и при избора си на маникюр. Докато през зимата избирахме по-тъмните синьо, бордо, виолетово, то през пролетта и лятото основни са зелено, корал, жълто, цикламено. 
 
Ето някои идеи за пролетен маникюр, които ще внесат допълнително настроение. 
 
1. Пастелни тонове:  Бебешките нюанси на розово, синьо, зелено и жълто са особено подходящи, когато искаме да внесем повече цвят, но без да е прекалено натрапчиво. Стои добре както на къси, така и на дълги нокти. Единственото, което се изисква при този лак, е равномерно лакиране и точност.
 
  
2. Омбре: Омбре тенденцията беше завладяла модата при косите миналото лято. Сега плавното преливане от по-тъмен към по-светъл нюанс на един цвят или преливането на контрастиращи цветове се прехвърля и върху ноктите. Вариантите при този маникюр са ужасно много, а в интернет има хиляди видеа, които показват как лесно и бързо можем да постигнем този ефект в домашни условия. Нужни са ни само обикновена гъбичка за миене на чинии (или за фон дьо тен), лакочистител за почистване на кожата около нокътя и въображение.
 
 
3. Лунен маникюр: лунният маникюр (Half moon manicure) представлява двуцветен маникюр, при който единият цвят е в основата на нокътя под формата на полумесец, а другият е върху останалата част на нокътя. Обикновено се използва комбинация от бял цвят и друг, но, разбира се, изборът на цветове зависи от собственото ви желание и настроение. Много често се използват брокатени лакове за основата и пастелни цветове за останалата част. Направата му без помощни средства не е толкова лесна, но за щастие в книжарниците се продават кръгли лепенки, които биха свършили чудесна работа.
 
 
4. Пясъчен маникюр: за да се сдобиете с пясъчен маникюр не са нужни някакви специални умения. Той представлява обикновен лак, който е примесен с блестящи частици, наподобяващи песъчинки. Върху ноктите се появява едно блестящо покритие, подходящо за вечер навън и напомнящо за предстоящия парти сезон. Най-често се срещат в ярки цветове като синьо, зелено, жълто.
 
 
5. Френски маникюр – добрият стар френски маникюр: бяла горна част на нокътя, бледо розово, лилаво или бежово за останалата част. Вечната класика е подходяща за всеки повод и дарява ръцете с нежна елегантност, стил и класа. Не се изискват специални умения, за да се сдобиете с френски маникюр. Просто е нужна малко практика, за да се научите да изрисувате прави линии. Класика с модерен привкус е френски маникюр с цветна горна част. Стилно и едновременно с това забавно.
 
 
 
Красивият маникюр се е превърнал във визитна картичка за жените, които обичат да поддържат ръцете си. С голямото разнообразие от идеи, които се предлагат на пазара в днешно време, или с малко практика в домашни условия  можем да превърнем ръцете си в отличителен белег на своята индивидуалност. Съчетавайки това с последните тенденции, ни очаква една много цветна и забавна пролет.