Тази година пролетното равноденствие ще настъпи на 20 март в 17:33 българско време. Това е наистина важно събитие от гледна точка на астрологията: Слънцето преминава в знака на Овен, което от своя страна означава, че започва астрологическата пролет. След пролетното равноденствие северното полукълбо ще започне да се затопля по-силно, денят ще се увеличи, а нощта неумолимо ще намалее. С други думи, този астрологичен феномен ще ни приближи още повече към лятото.

Както е известно, Овенът е отговорен за лидерските качества, решителността и веселостта. И в момента на пролетното равноденствие този знак ще влияе не само върху хората, но и върху природните сили, които ще започнат да се събуждат от своя пролетен сън. Астролозите вярват, че това силно енергийно време е най-подходящото да промените живота си. Съсредоточете се върху собственото си развитие, започнете нещо ново. В същото време е необходимо да оставите целия негатив в миналото, да простите старите обиди и да се настроите на положителна вълна, така че Вселената да чуе мечтите ви и да им помогне да се сбъднат.

Хората, чиито професии са свързани с творчеството, могат да почувстват невероятен прилив на сила и вдъхновение в този ден. Ако използвате разумно енергията си, успехът няма да закъснее. Като цяло, не се препоръчва да останете пасивни през деня на пролетното равноденствие, на биоенергетиката – дори и да не сте имали планове, трябва да отделите време за извършване на малки добри дела. Тази енергия на доброто определено ще се върне при вас в бъдеще и ще ви донесе късмет във вашите начинания. Категорично не се препоръчва да влизате в конфликт с другите - всички негативни емоции, които може да изпитате през този ден, ще привлекат неприятности през следващите седмици или дори месеци.

Любопитно е да се отбележи, че сънищата в деня на пролетното равноденствие се считат за пророчески и, ако си намислите желания, има много добър шанс да се сбъднат.


Ето какво да очакват различните зодии в началото на новия сезон: 

Овен

Овен, това е вашият сезон. А това означава, че звездите ще ви помагат във всичките ви начинания. Определено ще почувствате прилив на енергия, която ще ви вдъхнови за нови постижения. Може би е време да стартирате бизнеса, за който мечтаете от дълго време, или да предложите на ръководството нова ниша за развитие. Каквато и стъпка да предприемете, тя ще допринесе за вашето професионално израстване. Но в личния си живот трябва да внимавате. Не вземайте рискови решения и не се съгласявайте на приключения – има голям риск да сгрешите.

Телец

Слънцето е във вашия дванадесети дом, така че това е най-подходящото време за обновяване и пречистване – както физическо, така и психическо. Отървете се от старите неща, започнете да се храните здравословно, медитирайте и забравете горчивината от старите обиди, защото те ви пречат да продължите напред. Ако смятате, че не можете да се справите сами, отидете на среща с психолог. Почти сте готови да пренесете живота си на следващото ниво. Остава само да се освободите от призраците на миналото и да ги пуснете да си отидат.

Близнаци

Слънцето се движи през 11-ти дом на сътрудничество и социални връзки, вие, Близнаци, имате голям шанс да покажете своите организационни и лидерски умения. Независимо дали планирате ваканция с приятели или доходоносно начинание, вложете цялата си енергия, за да го осъществите. Работете със страст и със сигурност ще успеете. Сега не е моментът да се съмнявате и размишлявате. просто действайте!

Рак

Вие сте известни със своята мъдрост и предпазливост при вземане на решения, с балансиран и обмислен подход към проблемите. Обикновено тази стратегия ви помага, но сега всичко се променя. Гледате как другите ви изпреварват – те поемат рискове и печелят, докато вие седите и кроите планове, претегляте плюсовете и минусите. Но това подхранва вашия състезателен инстинкт, който усърдно криете от другите. Да, Раци, време е да действате. Ще почувствате съмнение, страх и несигурност, но щом започнете да действате, всички тези неприятни чувства ще изчезнат. Ако искате, вие също можете да се превърнете в акула – не е необходимо през цялото време да се чувствате като безпомощна риба в аквариум.

Лъв

Лъвове, в момента имате остра нужда от промяна на обстановката. Направете бизнес пътуване или се върнете в града на вашето детство – всеки вариант ще свърши работа. Но разбира се, не забравяйте комфорта, който цените толкова много. „Кралят на животните“ трябва винаги да има удобства под ръка, да поддържа връзка със света. Затова помислете предварително за всички подробности за бъдещото пътуване, за да не се превърне в разочарование за вас. Силното ви желание за разнообразие може да ви подтикне към търсене на нови хобита или сексуални партньори. Е, това със сигурност ще ви е от полза – освен ако не сте в постоянна романтична връзка, разбира се.

Дева
В близко бъдеще вие, Девите, може да почувствате, че във вас се пробуждат необичайни инстинкти и скрити желания. Факт е, че Слънцето тъкмо минава през вашия мистичен осми дом, което означава, че ще искате да избягате от външния свят и да се потопите в забранени удоволствия и нови сексуални практики. Ако партньорът ви подкрепя вашите стремежи, тогава ще бъдете на седмото небе. Единствената крайност, която трябва да избягвате сега, е твърде силното изразяване на вашите чувства и преживявания. Сцените на ревност или, напротив, „задушаване от любов“ няма да имат добър ефект върху връзката ви.

Везни
Везни, обърнете специално внимание на социалната сфера. Именно сега е точният момент да осъществите контакти в нова област. Може би се притеснявате да направите крачка напред и да инициирате нещо ново, защото много пъти сте си „патили“, когато сте взимали инициативата в свои ръце. Но хората, които не приеха предложената ви ръка и даже се отнесоха враждебно към вас, вече са в миналото. А новите заслужават своя шанс. И така, може би си струва да поемете риска!?

Скорпион

Вие вървите уверено по пътя, който сте избрали, но опасностите вече ви очакват. И основният риск е рискът от бърнаут. С идването на пролетта ще се почувствате по-енергизирани, така че ще искате да работите още по-усилено от преди. Но това абсолютно не се препоръчва. Опитайте се да поддържате здравословен баланс между различните области от живота си. Не забравяйте за правилното хранене, спорта, приятелите и забавленията. Работата – дори и да е приятна, не трябва да се превръща в единствената причина за вашето съществуване.

Стрелец

Зимният сън официално приключи и сега сте готови да се утвърдите отново пред света. Освен това с настъпването на пролетното равноденствие ще почувствате желание в живота ви да има повече романтика. Това ще се случи, защото Слънцето, преминаващо през огнения знак на Овен, ще разпали пламъците във вашия пети дом на любовта. Така че следващите четири седмици могат да бъдат най-емоционалните и вълнуващи за вас през цялата година. Хванете късмета си, Стрелци!

Козирог

Козирози, сега по-добре отклонете мислите си от външните проблеми и да се концентрирате върху дома и семейството си. Хармонизирайте пространството, в което живеете, и изградете отново отношенията с роднини, които са се пропукали. Не забравяйте, че сезонът на праволинейния Овен е най-доброто време за разрешаване на стари конфликти. Но това трябва да стане не чрез крясъци и взаимни упреци, а чрез поверителен разговор. Поканете близките си на чай, обменете новини и обсъдете всичко, което ви притеснява през последните месеци. Ако този разговор върви добре, тогава ще намерите мощна подкрепа в лицето на членовете на семейството. А това е наистина важно за вас.

Водолей

Знаете как да привлечете вниманието към себе си и сега сте „в светлината на прожекторите“, в центъра на общественото обожание, без да полагате никакви усилия за това. Красноречиви сте, както никога досега. Достатъчно остроумни, за да ви завиждат дори най-известните комици. Накратко, използвайте това време в своя полза: създайте нови приятели, очаровайте с романтични жестове и общувайте повече с висшестоящите, за да спечелите доверие в работата. Само не забравяйте, че ослепителната светлина на прожекторите, насочена към вас, има и отрицателна страна: може да не видите хора, които не ви мислят доброто.

Риби

От началото на годината обмисляте няколко свежи идеи. Може би искате да започнете собствен бизнес или да се преместите в друга страна. Сега е време да действате. Не се страхувайте от нищо: вече сте обмислили всичко достатъчно задълбочено – няма начин да сгрешите. И най-важното - не се отказвайте по средата, от това, което сте започнали. Да, възможно е изпълнението на плана да отнеме малко повече време, отколкото сте планирали. Но ако последователно и упорито вървите към собствената си цел, тогава крайният резултат ще надхвърли всичките ви очаквания.