Фазата на медения месец не продължава вечно. Когато спрете да се целувате страстно на публични места, връзката постепенно става по-спокойна и комфортна и за двама ви. Понякога обаче отношенията бавно се влошават. Ето признаците, че живеете в нещастен брак, а понякога това е трудно поправимо.

1. Не правите секс

Разбира се, всеки човек има свой собствен сексуален темперамент. Но ако сте преминали от няколко пъти седмично до няколко пъти годишно, е възможно чувствата на единия от вас да останат незабелязани от другия. Една връзка е комбинация от физическа и емоционална интимност, което я прави специална.

2. Мислиш за развод

Мисленето за среща с някой друг или за живеене сам по себе си не е престъпление. Но постоянното фантазиране за това е знак, че не изпитвате същата привързаност към партньора си. И ако наистина харесвате идеята да живеете отделно, може би вече не искате да живеете заедно?

3. Чувствате се самотни заедно

Например, двамата седите на дивана и изглежда, че общувате, но той се усмихва на нещо на телефона си и отговаря разсеяно. И по-голямата част от времето ви заедно прекарвате в правене на собствени неща. Помислете какво ви обединява.

4. Радостта от общуването е изчезнала

Спряхте да се смеете на шеги заедно и започнахте да се шегувате по-малко. Първоначално това не се забелязва, но с течение на времето това малко нещо може да се превърне в последната капка.

5. Не съобщаваш новините

Има неща, които не е нужно да казвате на никого. Но ако той все още не знае, че сте сменили работата си или че сестра ви е бременна, помислете защо.

6. Чувствате се самотни

Спря да ви обръща внимание и общува само с децата или компютъра. Когато осъзнаете този проблем, можете да кажете на партньора си какво искате от него и да обясните защо това невежество ви притеснява толкова много.

7. Дребните неща ви ядосват

Той дъвче твърде шумно. Седи на тоалетната дълго време. Говори ужасно (и как го търпяхте толкова години!). Можете да говорите със специалист за това, но ситуацията рядко се променя към по-добро.

8. Той ви е изневерил

Малко хора са в състояние да простят и да продължат напред, сякаш нищо не се е случило, особено ако това е съчетано с други проблеми.

9. Карате се за всичко

Една искра е достатъчна, за да започне пламък. Това, за което сте се съгласили преди, се превръща в източник на противоречия.

10. ...или изобщо не се карате

И тази ситуация не е по-добра. Заглушаването на проблем не помага за разрешаването му. И когато натрупаното пробие взаимното презрение, ще бъде твърде късно.

11. Той не вижда проблеми

Ако не забелява нещата от предишните точки, значи няма връщане назад.