„Скорпионският“ ноември е най-трудният месец в годината, защото изправя всички ни пред дълбоки страхове и сянката на личността ни, която крием. Астроложката Юлия Лифанова обяснява защо Овните ще изпитат сериозен стрес, който до края на месеца ще им позволи да победят себе си.

Според традицията ноември е психологически най-трудният месец в годината, защото се управлява от Скорпион – съзвездието на трансформацията, страховете и всичко, което потискаме в себе си. Ето защо управлението на този знак включва и теми за секс и оцеляване, агресия и чувство за сигурност, финанси и духовно богатство. От това следва, че през ноември всеки човек се изправя пред собствената си сянка – именно тя знае истинските отговори на това, което наистина искате и дори невинаги сте наясно.

Е, този ноември сякаш всеки от нас ще отвори килера с Богарт - създание от вселената на Хари Потър, приело формата на страха и това, от което е бягал цял живот. Затова не се изненадвайте, когато през ноември фобията ви внезапно се материализира под формата на конкретен човек, обстоятелства или непреодолимо желание - всичко това ще означава, че Сянката ви е осъществила контакт с вас, заобикаляйки границите на несъзнаването.

Почти през целия месец управителят на зодия Овен – Марс – ще бъде в зодия Скорпион, в сектора на страховете ви, парите на партньора ви, както и някои вътрешни комплекси. Ако работите с психолог, тогава това ще бъде удивително ефективен момент - ще разкриете онези неща в душата си, които старателно сте крили. Това означава, че ще придобиете контрол над психиката си, позволявайки ви да управлявате процесите около вас.

На по-ежедневно ниво ще трябва активно да се занимавате с въпросите за парите на семейството си, ще трябва често да обсъждате доходите му с партньора си и може би да мислите за съвместни инвестиции. Може би мислите да купите нещо голямо (апартамент, вила) или ще върнете сума за застраховка, данък или издръжка. Може също така да започнете период на ярки интимни отношения – ще искате дълбока емоционална интимност, която може да доведе до избухване на страст. Безсънни нощи, незабравими срещи, признания - всичко това може сериозно да ви завърти главата.

Или съществуващата ви връзка ще бъде изпитана чрез криза. Новолунието в Скорпион на 13 ноември може да доведе до необходимост от внезапно разрешаване на паричен въпрос. Например, обсъдете с партньора си нов начин за разпределение на семейния бюджет. Или може би ще решите да формализирате законно някои от финансовите си плащания или задължения като двойка.

За необвързаните Овни 13 ноември може да донесе нова сексуална връзка с доста красив партньор, но външно може да ви напомня за някой от миналото ви. Или форматът на връзката и поведението му ще бъдат някакво кармично напомняне - сякаш вече сте били заедно в минал живот и сте преминали през това преживяване.

Пълнолунието в Близнаци на 27 ноември се случва във вашия сектор на пътуване и образование. Може да завършите някакъв учебен процес или да отидете на пътуване, в което да ви се случи важно събитие, предопределено от съдбата. На 27-28 ноември можете да срещнете своя духовен учител, наставник, който чрез прост диалог може сериозно да разшири възприятието ви за света, както и собствените ви ценности. Сякаш това, което не сте разпознавали в себе си, ще ви стане очевидно и ще изплува на повърхността – лесно, естествено, без да лъжете себе си.

В известен смисъл Пълнолунието в Близнаци ще ви поднесе сериозен подарък под формата на победа над страховете ви и мощен тласък напред - управителят на събитието Меркурий ще бъде в съвпад с Марс и Слънцето, правейки тригон с вашия знак и възела на бъдещето. Това означава, че това, случващото се в края на ноември, ще бъде кармичен удар от Вселената, сякаш няма да има шанс или желание да се върнете назад.

Освен това може да решите да продадете колата си или да получите важен правен документ. Може да е свързано с планове за пътуване, за обучение, за получаване на някакъв международен документ (шофьорска книжка, сертификат за обучение и др.).