Професионален астролог обяснява защо е толкова важно да знаем датата на пълнолунието и какви тенденции носи този ден за всеки от нас.

Този август ще преживеем рядка комбинация: Супер Луна и Синя Луна ще съвпаднат. Супер луна възниква, когато Луната е най-близо до Земята, тоест е в точката на перигея, в който момент я виждаме по-голяма и по-ярка. Е, определението за Синя Луна, колкото и да е странно, няма нищо общо с появата на светилото: това име се дава на третото от четирите пълни луни в астрономическия сезон, което е и второто в календарния месец.

Какво е пълнолуние? Това е периодът, когато Луната е обърната към Земята с цялата си осветена страна, лунният диск е напълно видим и прилича на голям светъл кръг.

От енергийна гледна точка това е време на пик на емоциите. Луната, която е влязла в пълна сила, активно влияе върху фините състояния на всички живи същества. Поради това ни се струва, че в този ден всичко не върви по начина, по който искаме, и всяко малко нещо на пръв поглед ни изкарва от равновесие.

Този месец Пълнолунието ще настъпи на 19 август в 21:26 ч. московско време и ще се случи във Водолей.

А зодията, в която е Пълнолунието, ще ни подскаже кои области ще засегнат основните преживявания. Прогнозата е следната: на 19 август всеки спешно ще трябва да направи промени в живота си. Приетите основи и ход на нещата изведнъж ще престанат да ви устройват. Ще искате да промените всичко и да добавите „чист въздух“ към обичайната си рутина.

Но е важно да запомните, че счупването не е изграждане. Не трябва да започвате трансформации днес, защото утре може да съжалявате. Освен това сега има неблагоприятен период на ретрограден Меркурий, в който не се препоръчва да навлизате с нови проекти.

Когато започвате важни неща, винаги проверявайте ритмите на звездите. И вземете под внимание не само общата тенденция в небето, но и вашите лични предсказващи аспекти. Това ще помогне да се привлече подкрепата на планетите и да се спечели увереност в успешен резултат.

За пълнолунието на 19 август даваме следните препоръки:

- отложете всички важни неща и планове;

- пийте повече вода и вечер се къпете с морска сол;

- не спорете с другите за дреболии и не оправяйте нещата с никого;

- добавете към графика си нещо, което ви зарежда с положителни емоции.

Запомнете – емоционалният фон на Пълнолунието ще ви влияе до началото на септември. Затова се контролирайте и не се поддавайте на униние и освен това не се разстройвайте за дреболии.