На 14.10., в 00.00. часа през нощта настъпва Пълнолуние в знака Овен. Тогава Луната застава в точна опозиция със Слънцето във Везни.

Събитието ще действа най-силно от 13.10. до 14.10. включително. През този период е много вероятно да имаме конфликт между егото и съзнателните ни желания (Слънцето) и чувствата и подсъзнателните ни нужди (Луната).
Добре е да имаме предвид, че дните около Пълнолунието не са никак добри за стартиране на проекти, връзки или отношения, за сключване на договори или сделки, за купуването на стоки, за подлагане на медицински интервенции или операции, но за сметка на това са идеални за приключване на неща, чийто край отдавна планираме.

От една страна е възможно в дните около Пълнолунието да се увлечем в общуването и комуникацията си с другите хора и да прекалим, както с търсенето на внимание и изпъкването над другите, така и с прекаленото преиграване. При всички случаи ще станем свръх емоционални и ще реагираме прибързано, като кажем или направим неща, за които в последствие да съжаляваме.

От друга страна нещата, с които се захващаме през периода, няма да се получават с нужната лекота и по всяка вероятност ще се натъкваме на непредвидени трудности и препятствия.

Най-напрегнат ще бъде периодът около събитието за кардиналните знаци Рак, Козирог, Овен и Везни, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. Те ще бъдат силно обезверени и песимистични и ще имат усещането, че нещата, с които са ангажирани не са достатъчно добре възнаградени. В същото време ще им липсва и подкрепата на най-близките хора и ще се вкарват в ненужни конфликти и анализи в отношенията си с тях.

Земните знаци Телец и Дева е възможно да получат важни съобщения, които силно ще ги развълнуват. Ако написаното или казаното не им е много ясно е важно да си дадат време за реакция, а да не действат на момента, понеже съществува риск от недоразумения.

Въздушните знаци Водолей и Близнаци не е изключено да се впуснат в нощен живот и забавления. Добре е да внимават с какви хора влизат в контакт, за да не си навлекат неприятности.

Водните знаци Риби и Скорпион е много вероятно да имат любовни вълнения и да търсят близостта на човек, когото харесват. Много е важно да са внимателни да не прекалят и да притиснат другия прекалено, оставяйки го без достатъчно пространство.

Огнените знаци Стрелец и Лъв ще са силно ангажирани с обществения си имидж и дълго ще анализират впечатлението, което оказват на околните.


Виж още:

Месечен хороскоп за октомври
Любовен хороскоп за месец октомври