Ти си едно прекрасно момиче, което мечтае, гради кариера, развива се, излиза с приятели и разбира се, рано или късно срещаш онзи, за който си се оглеждала по улиците, в офиса, на поредното събиране. Тайничко си казваш "Дано този път не е грешка, дано това е той - истинският, единственият".

Е, ако се окажеш късметлийка - той е избраният за теб! Когато намериш правилния човек, ти се успокояваш, ставаш по красива, по-добра към себе си и света. Вървейки за ръка с половинката си, минавайки през прекрасни утрини заедно, романтични вечери, прекрасни изгреви и залези, приказни дестинации, много подаръци, вино и любов, идва моментът за следващите крачки - бракът
и детето.

Да, ти си безумно щастлива, че получи предложение на колене в най-неочаквания момент, искаше ти се да изкрещиш на целия свят колко си щастлива, нали?

Ти си същото онова момиче, което видя двете чертички на теста и се разплака от вълнение, което чакаше с трепет да види очичките на своята рожба.

Да, права си! Бременността е магичен период на мечти, радост, очакване, много планове с таткото за бъдещето като семейство. И ето го онзи момент, в който си казваш "това е най-щастливият ден в живота ми", когато видиш за първи път малките очички проглеждащи към света.

От тук насетне обаче същото това момиче вече е жена, майка, домакиня, пример. Може би се чувстваш объркана, но същевременно много щастлива, защото малките ръчички всеки ден са около врата ти.

Запомни, че майчинството не е бреме, а период в който ние момичетата израстваме като жени, като силни жени. Да, сутрин нямаш време да си допиеш кафето, да си направиш прическа, да подбереш най-добрия тоалет, но имаш него - малкото слънчице, което всеки ден ще ти напомня колко си велика в неговите очи.

Това е най-красивият период, когато знаеш колко си значим и нужен за някого. И както ти казах по-горе, ако си късметлийка, когато мъжът ти се прибере вечер, ще те целуне и ще ти каже: "Справяш се чудесно, прекрасна си дори с разрошена коса! Ти си същото онова момиче, което избрах преди време и те обичам повече от всякога!"

Автор: Цвети Христова