Гмуркаме се на дълбоко, за да разгледаме едни от най-интерсените и потайни взаимоотношения в хороскопа – между Рака и водните зодии. Връзките там са на много напреднало ниво и основно се опират на интуиция, чувства и душевна съвместимост. Материалното е много далеч от тези отношения и няма особено влияние върху тях. Има два начина за представителя на зодия Рак да се разкрие и да се отдаде изцяло – единият е да намери пристан и стабилност в някого абсолютно противоположен на себе си, а другият е да се усеща разбран и обичан. Връзките на Рака с водните зодии са от втория тип. Не всеки може да оцени и разбере тези отношения, дори и да ги гледа под лупа. Все пак, лупата не помага под вода, там помагат сетивата, интуицията, усета. Ракът намира сродна душа в деликатната и чувстителна Риба, интересен интелект при Скорпиона и себе си в другия особен и раним Рак. Отношенията не са лесни поради изключителната си емоционална комплексност, но си заслужават. Именно от тях се ражда една пречистена, дълга и силна любов.

Водните зодии са носители на много специфични характеристики, отделни от прослувутата им чувствителност. Интуицията, вроденият им естетически усет и стопроцентовата способност да се отдават на нещо, което обичат, обединяват Рака, Скорпиона и Рибите. Вследствие на това, от техните връзки се раждат изключително чисти и качествени взаимоотношения. Не след дълго, партньорите в тази връзка усещат интуицията и интереса си към духовно развитие още по-силно. Тези партньорства са изключително важни не само от гледната точка на самите участници в тях, но и защото допринасят по неповторим начин за баланса духовното и материалното.

Рак и Рак

Да се опитвате да анализирате отстрани тези отношения или да ги разберете е крайно безполезно. Само те си знаят какво се случва, когато са сами. Могат да бъдат себе си до безсрамност, да показват всичките си странности и винаги да намират разбиране и обич. Срещата им може да бъде сравнена със срещата на две създания от приказките сред хората, след много години на лутане и търсене. В началото се изучават с типичната и за двамата мнителност и резервираност. Могат да се дърпат колкото си искат, сърцата им уверено вървят едно към друго и скоро няма да им оставят друг избор освен да се заобичат. Изключително интересни взаимоотношения, които страничният наблюдател с невъоръжено око не разбира. Околните имат чувството, че Раците си общуват на някакъв таен език и хич, ама хич не ги интересува случващото се около тях. Ами, това си е самата истина. В сексуално отношение също са си много интересни и им се получава отлично – все едно взаимно четат мислите си.

В дома на Раците е уютно, подредено и чисто. Там цари хармония и разбирателство и... един куп правила. Това не ги впечатлява, защото перфекционизмът и педантизмът им са споделени. Кавгите им изглеждат сериозни и с размяна на доста интересни реплики, но някакси и двамата усещат добре кога да спрат, за да не прекаляват. После се сдобряват и продължават все едно нищо не се е случило. Чарът на тази връзка се крие в два елемента, които се допълват. От една страна, Ракът няма скрупули да покаже най-тъмната си страна пред друг Рак, защото знае, че ще бъде разбран. От друга страна обаче, много добре осъзнава кога да сложи граница на претенциите си, защото познава прага на търпимост на партньора си като своя собствен. За околните е истински любопитно да наблюдават тези отношения –все едно наблюдават как две рачета вървят по пясъка с гръб един към друг и накрая се намират.

За какво да внимават?

Има два варианта за героите в тази история – единият е да оценят възможността, която предлага ситуацията за по доброто им личностно развитие, другият е да залитнат в това, да си показват взаимно маймунджалъците до безкрай. При вторите, разбира се, развитие липсва и партньорите не могат да надраснат себе си и недостатъците си, защото взаимно се дърпат назад. Затова - Рачета, не се използвайте взаимно като криво огледало, а се подкрепяйте в личностното си развитие. Това, че вашият партньор разполага със същия арсенал от сръдни и недостатъци като вас, не бива да ви служи за извинение, а за стимул заедно да надраснете дребнавостта и обидчивостта си.

Рак и Скорпион

Огромна зала, пълна с хора - от едната страна влиза Ракът, а от другата-Скорпионът. Дори и двойките дошли заедно, едва се намират в навалицата, но... Ракът и Скорпионът ще се усетят и ще се намерят, дори и между тях да има безброй прегради. Тук не става въпрос за осъзнато желание или цел – това е най-естественият и силен порив на съдбата. Привличането им е пословично и неизбежно, отношенията им са мистични. Един път щом се съберат, взаимната им страст граничи с обсебване. Не могат един без друг. Тях не ги питайте, няма да могат да ви кажат особено подробно какво им се случва. Въпреки вродената аналитичност и на двете зодии, това е една от малкото ситуации, в които просто се оставят да бъдат водени от някаква непозната за тях сила и им трябва много дълго време да дойдат на себе си. Тези двамата се искат истински – с умовете си, със сърцата си и да... с телата си.

Отношенията им далеч не са елементарни. За категоричните и борбени Скорпиони, да разполагат със сърцето на вглъбените и раними Раци, не е никак лесна задача. Много малко са нещата, които могат да объркат един Скорпион и да го поставят в ситуация, в която не знае какво да каже или да направи. Тези хора погрешно са смятани за безскрупулни манипулатори, те просто са категорични и силни, те са победители. С Раците обаче, далеч не е така, те функционират по свой собствен закон и често Скорпионът му се оказва подчинен без да разбере. Но той няма нищо против, стига това да прави Рака щастлив. Изобщо, Скорпионът върши хиляди неприсъщи за него неща само и само Ракът да е щастлив. Техният свят е пъстър, динамичен, вдъхновяващ. Разговорите им могат да продължат с часове, независимо дали на глас или на ум. И двете зодии са много принципни и това им помага да градят на основата на много стойностни ценности. За околните понякога тези отношения са с мълниеносен интензитет, но тази двойка не оставя никой да им се бърка.

За какво да внимават?

Скорпиони, бъдете по-уверени, неслучайно този Рак е дошъл точно при вас. Не се страхувайте от себе си в тези отношения, бъдете най-хубавото - себе си и всичко, на което сте способни. Малцина могат да обичат и да обгрижват като вас – покажете го. Забравете отровните си коментари и безкомпромисност на прага на дома си и оставете Ракът да изкара най-доброто от вас. Той знае точно как и кога, дори и да не ви се вярва.

Раци, сякаш се чувствате безнаказани да показвате пълната си програма пред Скорпиона, защото смятате, че може да го понесе. Да, той може, защото ви обича, но му давайте от време на време знак, че е на прав път. И... понякога сте склонни да прекалявате в претенциите си, бъдете добри с вашият Скорпион, защото сърцето му е по-ранимо отколкото си мислите.

Рак и Риби

Надникваме в този мистичен и красив свят със специално разрешение. Все пак бяхме предупредени преди да скочим – който го е страх от дълбоко, да не се гмурка във водата. Ето там живеят Рибата и Рака – в образцовия дом. Той е чист, подреден и много красиво обзаведен. Питаме ги как са се запознали... Не са се запознали, намерили са се. Съдбата е била така благосклонна да ги срещне и те с безпогрешните си радари са усетили, че ...да, това е нещо истинско и специално. Ракът е завладян до побъркване от деликатната и вглъбена Риба. Тъй като той е много притеснителен и се смущава от натрапчиви личности, намира дълго търсен пристан при своята Рибка. Нейната нежна душа и търпение му дават възможност спокойно да излезе от черупката си – когато и както той пожелае. На нея и е все едно, тя отдавна го е разгадала и усетила, със своята чувствена натура, нали добива информация по неин си начин и не разчита на очевидното. Взаимно се пожелават от първата стотна на познанството си и с много обич се отдават един на друг. Техните физически взаимоотношения не подлежат на анализ, нито на разказ.

Как още не са записали тази връзка в рекордите на Гинес... за пръв път Ракът се съобразява и трепери над нечии чувства повече от своите собствени. Непросветените може да се пошегуват, че не се знае в кой е по-чувствителен и емоционален... Много далече от истината – този съюз обуславя изключително важно и деликатно равновесие. Рибите са способни да дадат огромното количество любов, отдаденост и грижа на Раците, така че да изкарат най-доброто от тях наяве. И още нещо, помагат им да проявят твърдостта и решителността, които понякога им липсват. Раците пък държат ключа към сърцето на своята половинка в самата си същност. Лоялността и грижата, на които само те са способни помагат на Рибката да намали така типичното за нея безпокойство и нестабилност.

За какво да внимават?

Раци, никога не подценявайте тези взаимоотношения. Ако вече сърцето ви е било разбито и Рибката идва със закъснение в живота ви – излезте от черупката си и дайте шанс на тази любов. Тя ще е по-различна и това е гарантирано. От вас се иска само да се доверите, за да не пропилявате златната възможност, с която съдбата ви дарява.

Риби, вашите редки, но грандиозни изблици на гняв и критика са опасни за тази връзка. Постарайте се да не стават достояние на вашия обичан Рак, защото той забавя, но не забравя и дълго ще си ближе раните. Научете се да канализирате тази си неустойчивост в някаква положителан проява и всичко ще бъде наред и без друго само се чудите с какво ново да се занимавате.

Е, време да изплуваме... Който разбрал, разбрал. Който не е разбрал, няма и да разбере, най много да му свърши кислородът докато се опитва да разгадае мистиката на подводното царство.