Колко си приличат влюбените Рак и Лъв? Колко различни са те? Ако тези две зодии имат връзка, дали биха се раязбирали?

Влюбеният Рак:

- Той започва плахо и събрано, не защото не се доверява на инстинктите си, а защото иска да гарантира емоционалната си цялост.

- Той вярва в любовта, но повече вярва в правилното „свързване“ на двама души, което ще му позволи да се свърже с другия по дълбок и смислен начин.

- Той не вижда любовта като „радост“, а като начин на мислене: аз ще бъда с теб, ти ще бъдеш с мен, аз ще те обичам с цялото си същество, ти ще правиш същото.

- Ракът не взема смели емоционални решения, ако първо не е сигурен в резултата от своите решения. Той ще поеме риск само ако се чувства лудо влюбен, голяма любов или инстинктът му му казва да продължи напред. 

Влюбеният Лъв:

- Обикновено се влюбва до уши и действа по логиката "всичко или нищо".

- Той иска да изживее хубави ситуации в любовта, а не нещастие. Той няма да каже „не“ на някаква драма, която повишава температурата и интереса му, но не може да понася кофти ситуации.

- Той поема рискове в любовта, не защото смята, че всеки риск ще се „изпълни“, а защото рискът може да донесе голяма радост, удовлетворение, прекрасен резултат.

- Той иска да се движи автономно, до определен момент и не може да почувства, че другият човек разчита на него. Добре, хубаво е да се чувстваш желан, полезен и необходим, но само донякъде.

Дали Ракът и Лъвът биха били добра двойка?

И да, и не. Обикновено Раците имат планета в Лъв (или Близнаци), а Лъвовете в Рак или Дева. Те ще си паснат само ако Лъвът позволи на Рака да прави това, което умее най-добре (да се грижи за другия, стига да му е позволено и да вдъхва доверие) и ако Ракът позволи на Лъва да бъде лидер и покаже лоялност и преданост.