През октомври витае романтично настроение в живота ви, Раци. Дори и през скучната есен душата може да пее от щастие. Самотните хора ще имат по-голяма вероятност да срещнат сродната си душа, а двойките ще изживеят отново периода на влюбване. Под влиянието на хармоничното Слънце във Везни всичко в света се стреми към равновесие. Ракът перфектно се контролира, осъзнава целите и търси начини да ги осъществи. Единствената пречка пред успеха е чуждата завист, по-добре е плановете да се пазят в тайна. При пълнолунието на Ловеца през октомври интересите на кариерата са на първо място, всичко останало е второстепенно. Въпреки многото трудности, необходимостта да работи до късно, Ракът ще успее да се докаже пред началниците си от най-добрата страна.

Началото на октомври ще бъде запомнено с приятни изненади, свързани с пари. Благодарение на увеличението ще бъде възможно да се достигне ново ниво на доходите или наследството може внезапно да падне. Въпреки обхваналата ви еуфория, хороскопът съветва да отложите харченето. Трябва да мислите за бъдещето: Ако сложите пари на влог, те няма да се разпръснат в дреболии. Въпреки че скромният Рак е обременен от всеобщото внимание и не се стреми към лидерство, под влиянието на Венера в Лъв стилът му на поведение ще се промени драстично. Не всеки ще успее да се справи с тъмните страни на душата, затова не бива да се опитва да влезе в необичайна за себе си роля. След като се поддадете на изкушението на властта, е лесно да бъдете въвлечени в кръговрата на клюките и тайните интриги.

Настроението в средата на месеца ще бъде непредсказуемо, поради липса на увереност в себе си. Възможни са смущения в плановете и неприятности, които ще задълбочат недоволството от себе си. Звездите съветват през октомври да не губите време в самокритика, а да действате въпреки трудностите. Упоритостта води към целта, а мислите водят до отчаяние - изборът е очевиден. Меркурий във Везни ще ви помогне да стигнете до правилното решение, тъй като цялото внимание е насочено към вътрешния свят. Това е добър период за работа с психолог, за търсене на насоки. Имайки силна интуиция, Ракът ще може да си отговори на въпроса: какви перспективи го привличат и какво трябва да се направи за това. Може да се наложи да преминете обучение и да усвоите нова професия.

Лиричният край на октомври ще помогне за укрепване на семейните отношения. Това е времето за сладки шеги, изненади и трогателни признания в любов. Хороскопът препоръчва да прекарвате повече време с любимите си хора. Помагането на родителите, прекарването на време заедно с децата са малка част от голямото семейно щастие. Въпреки че Марс в Скорпион е време на максимална активност, някои Раци може да се оплакват от липса на енергия. Жените, които планират бременност, са най-уязвими: Стресът причинява заболявания на репродуктивната система. За да намалите рисковете, трябва да се откажете от лошите навици и да въведете нови правила: Здравословно хранене, честа почивка и качествен сън.