През пролетта и лятото лицето, ръцете и деколтето са най-изложените на UV лъчение части от тялото. И макар да знаем, че слънцето в подходящата доза, може да оправи настроението, да осигури витамин D, да подобри кръвообращението и продуктивността, прекомерното излагане по-скоро ни вреди. Причинените от слънцето увреждания на кожата включват преждевременно стареене, хиперпигментация и дори рак на кожата. Оказва се, че мазната, склонна към акне кожа, най-често срещаното състояние на кожата по целия свят, е особено податлива на именно такива слънчеви увреждания. Следователно от огромно значение е кожата на лицето ни да получава специализирана и последователна защита не само в топлите месеци, а през цялата година!

Ето защо учените от Eucerin използваха експертните си познания в областта на фотозащитата и грижата за кожата, за да разработят слънцезащитен продукт специално за нуждите на мазната и акнеична кожа. Резултатът е ултра леката гел-крем текстура на Eucerin® Sun Gel-Creme Oil Control Dry Touch Face SPF 30 и 50+! Двата продукта съдържат ефикасни UV филтри, биологична клетъчна защита и технология за контрол на омазняването. Тя е уникална комбинация от три абсорбиращи себума пигмента и Л-карнитин, който намалява производството му. Формулите осигуряват моментално и дълготрайно матиране на кожата.

И тъй като екипът ни знае колко важна е защитата за кожата на всяка дама, заедно с нашите приятели от Eucerin, решихме да надникнем в бъдещето и да ви покажем какви емоции ще ви донесе лятото. Единственото, което трябва да направите, е да решите нашия тест и да попълните коректно формата за участие, за да се включите в надпреварата, която продължава до 23.05. Разбира се, няма как да има игра без награди и именно заради това 5 късметлийки от вас ще могат лично да се уверят в качествата на леката гел-крем текстура на Eucerin® Sun Gel-Creme Oil Control Dry Touch Face SPF 30 и 50+! На 25.05.2017 г. пък може да провериш дали името ти не е сред тези на големите победители. 

Освен отличната фотозащита на продутките, разработени с некомедогенна формула, без парфюм и парабени, дерматологичните и клинични изследвания показват, че те подобряват състоянието на кожата в няколко стъпки: видим ефект против лъщене, незабавен матиращ ефект, по-малко омазняване и добра поносимост.

Eucerin Слънцезащитен гел-крем за лице за мазна кожа с SPF 30 и SPF 50+ е специално разработен за много висока защита от слънцето на мазна кожа и кожа, склонна към акне. Освен че предпазва от фотоуврежания и фотостареене и подобрява състоянието на кожата, високоефективната и стабилна UVA/UVB филтърна система е в съответствие с изискванията на Cosmetics Europe - The Personal Care Association (предишна COLIPA), осигуряваща сигурна защита. Комбинацията от Licohalcone A и Glycyrrhentinic Acid, осигурява биологична защита за кожата. Licohalcone A е мощен антиоксидант, който предпазва клетките на кожата от увреждане, причинено от свободни радикали. Глицеритиновата киселина стимулира естествените защитни механизми на кожата. Продуктът е с Технология Oil Control, специално разработен за нуждите на мазната и склонна към акне кожа. Съдържа себум-регулиращ L-Carnitine и комбинация от абсорбиращи липидите пигменти, които моментално придават матиращ ефект на кожата, дори и при топъл и влажен климат.