Западната нумерология е създадена от гръцките мистици и математика Питагор преди повече от 2500 години. Според нея всеки от нас има седем числа, отговарящи за характера му, и пет числа, които показват бъдещето му.

Тези пет числа се въртят през годините и ни показват какво ни очаква през предстоящите 365 дни. Нумерологията е базирана на идеята, че животът ни е изграден от повтарящи се цикли, всеки от които предоставя уникални възможности за развитие. Някои от циклите са по-благоприятни, затова е добре да знаеш в какъв етап се намираш и какви предизвикателства и възможности стоят пред теб..

За да разбереш какво те очаква през новата година, единствено трябва да сметнеш личното си число за 2017 г.

Ето и как да го сметнеш:

Стъпка №1Прибави датата и месеца ти на раждане към 2017.

Стъпка №2: Продължавай да събираш отделните числа, докато се получи едноцифрено число между 1 и 9.

Нека за пример вземем датата 28 септември:

2+8+9+2+0+1+7 = 29

2+9 = 11

1+1 = 2

2 e твоето лично число за 2017 г.

Стъпка №3: След това намери твоето число и разбери каква година те очаква. Имай предвид, че това числото е основното, което ще направлява съдбата ти, но другите пет числа (в примера те са 2,8,9,1 и 7) също оказват влияние върху годината ти.

Лично число: 1

Това е годината на новото начало. Ще срещнеш много нови хора, ще имаш възможност да опиташ нови изживявания, не позволявай на неувереността ти да те спира. Дори да се страхуваш – направи го. Направи една смела крачка.

Как да постигнеш най-много през 2017:

Бъди храбра и се приготви да изпробваш нови неща. Помисли върху живота си и виж в какъв аспект имаш нужда от промяна, а след това я направи.

Евентуални предизвикателства:

Страхът от непознатото може да ти създаде проблеми и да не ти позволи да продължиш напред. Ако продължаваш да си вкопчена в миналото, Вселената сама ще се опита да промени живота ти, затова по-добре бъди активна и промени съдбата си сама.

Лично число: 2

Тази година ще бъде емоционална. Ще трябва да работиш върху заздравяване на взаимоотношенията ти с близките ти хора. Ще трябва да обърнеш внимание и на духовното, да развиеш интуицията си. Потърси баланса в живота си и се научи да бъдеш търпелива.

Как да постигнеш най-много през 2017:

През тази година ще е много важно да се оставиш по течението и да не пришпорваш нещата. Довърши проектите от миналата година и бъди търпелива – усилията ти ще се отплатят, просто правилният момент понякога настъпва по-късно, отколкото ти се иска.

Евентуални предизвикателства:

Тъй като годината ще бъде много емоционална, вероятно ще си много чувствителна и ранима, особено към критика. Опитай се да работиш в екип, да си търпелива и толерантна, недей да реагираш твърде бурно. От друга страна, трябва да обърнеш внимание на емоциите, които се стремиш да потискаш – нерешен конфликт от миналото ти ти пречи да бъдеш щастлива.

Лично число: 3

През тази година трябва да общуваш повече и да се забавляваш. Създай нови познанства, вземи си дълга отпуска, бъди креативна, захвани се с ново хоби. Себеизявяването е съществена част от живота ни, затова се стреми да показваш себе си всеки път, когато имаш възможност.

Как да постигнеш най-много през 2017:

Отпусни се и не приемай всичко твърде сериозно. Бъди себе си, бъди честна, показвай емоциите си и казвай истината. Потърси онова, което те прави щастлива, и го преследвай докрай. Позволи си да бъдеш безгрижна като дете.

Евентуални предизвикателства:

Тази година може да ти е трудно да се фокусираш, но покажи малко самоконтрол, разпределяй времето си умно и внимавай с излишните разходи.

Лично число: 4

През тази година трябва да положиш основите на големи успехи в бъдещето. Нужно е да си решителна и активна. Понякога работата ще ти се струва непосилна, но трябва да останеш силна.

Как да постигнеш най-много през 2017:

Постави на първо място физическото и психическото си здраве. Стреми се към емоционална и финансова стабилност. Погрижи се за проблеми от миналото ти и избягвай ненужните драми.

Евентуални предизвикателства:

Тази година нищо няма да се случва толкова бързо, колкото очакваш, затова се зареди с търпение. Отдадеността и уменията ти ще бъдат подложени на проверка, затова вложи всичко от себе си и ще бъде възнаградена.

Лично число: 5

Година ще бъде динамична и изпълнена с неочаквани промени. Всичко може да се случи, затова бъди решителна и авантюристична. Поемай премерени рискове и опитай нови неща.

Как да постигнеш най-много през 2017:

Опитай се да се нагодиш към течението, бъди гъвкава. Очаквай неочакваното и бъди подготвена за всичко. Съдбата те насърчава да се движиш напред, да бъдеш активна и да правиш промени в живота си. Това е идеалното време да се развиваш и да покажеш, че си достойна за повишение.

Евентуални предизвикателства:

5 е числото на разпръснатата енергия, затова трябва да положиш усилия да останеш фокусирана и целенасочена. Опитай се да не се захващаш с твърде много неща наведнъж. Дисциплината и умереността са ключът към постигането на всичките ти цели.

Лично число: 6

Отговорността и саможертвата ще бележат твоята година. Връзките ти с приятели, роднини и любими ще бъдат подложени на изпитание. Ще трябва да намериш баланса между това да се раздаваш за другите и това да задоволиш собствените си нужди.

Как да постигнеш най-много през 2017:

Фокусирай се върху връзките си. Дай всичко от себе си, за да заздравиш важните за теб и да намериш куража да си тръгнеш от тези, които те натоварват. Годината ще е благоприятна за всички необвързани, които търсят половинка, тъй като 6 е число, свързано с любовта.

Евентуални предизвикателства:

Всички кавги и спорове, които си имала, трябва да бъдат разрешени. Очаквай и промени в любовния ти статус, ако си обвързана. Това е годината, в която двойките или се разделят, или задълбочават връзката си, затова я използвай като възможност да си тръгнеш, или да преминете на следващия етап.

Лично число: 7

Годината ще те насърчи да забавиш темпото и да се фокусираш върху личностното ти развитие. През 2017 г. се фокусирай върху себе си, защото колкото повече работиш върху твоето Аз – толкова по-големи успехи те очакват в бъдеще.

Как да постигнеш най-много през 2017:

Способността ти да учиш и разбираш е особено засилена през тази година, затова я използвай да надградиш знанията си, да се запишеш на курс или да откриеш ново хоби. Ще имаш особено големи успехи, ако новите ти занимания са свързани с психология или здраве.

Евентуални предизвикателства:

Вероятно няма да се чувстваш толкова мотивирана, колкото обикновено. По-рядко ще търсиш компанията на другите, вместо това предпочиташ да останеш сама и да се посветиш на себе си. Направи го. Не прибързвай, ако имаш нужда от време за себе си - намери го, посвети му се. Всичко ще се нареди в правилния момент, затова не е нужно да бързаш и да вървиш против себе си.

Лично число: 8

Тази година трябва да се фокусираш върху кариерата и финансите. Тъй като числото 8 е свързано с кармата, резултати, които ще постигнеш, зависят изцяло от твоите усилия, намерения и възгледи. Отнасяй се добре със себе си и околните и ще постигнеш успех.

Как да постигнеш най-много през 2017:

Периодът е отличен за самоизява, затова се фокусирай върху това, което обичаш и в което си добра. Бъди позитивна и не се поддавай на страховете си. Както казахме, 8 е числото на кармата и отплатата, затова през годината трябва да живееш честно и почтено.

Евентуални предизвикателства:

Някои от вас ще получат невероятни възможности за признание, растеж и финансова печалба, докато другите ще се изправят пред финансови затруднения. Каквото си посяла – това ще пожънеш, затова бъди открита, трудолюбива и отдадена.

Лично число: 9

Тази година трябва да се фокусираш върху подготовката за ново начало. Очаква те огромна промяна. Ще трябва да се освободиш от нещата, които те задържат, независимо дали става дума за работа, приятелство, връзка, дом или поведение, което си надраснала.

Как да постигнеш най-много през 2017:

Бъди смела, оптимистична и силна. Вярвай в това, което ти е предопределила съдбата, не се плаши от промяната и продължи напред, ако нещо просто не върви както трябва. Въпреки че това е годината, в която ще сложиш край на много аспекти от живота си, това е и годината за ново начало и прераждане.

Евентуални предизвикателства:

2017 г. ще бъде много емоционална за всички, които се страхуват от неизвестното и трудно се адаптират. Животът няма просто да те насърчава да вървиш напред, но и ще ти помогне да се промениш. Не се съпротивлявай, остави се на съдбата да те отведе там, където трябва да бъдеш.