От 14.10. до 03.11. Меркурий, планетата на мисълта и комуникациите, ще бъде ретрограден в знака Скорпион.

През този период е важно да сме изключително внимателни и предпазливи. Преценката ни няма да е трезва и съществува риск от измама и объркване. За това не ни се препоръчва да стартираме нови неща, да подписваме договори, да водим съдебни дела, да правим важни покупки.

Дните, в които планетата е ретроградна не са подходящи също така за медицински прегледи и изследвания, хирургически интервенции или стартиране на лечения.

Много вероятно е също така да имаме объркване със средствата ни за комуникация и придвижване. За това е препоръчително да планираме нещата си по отрано и ако имаме важни ангажименти да се презастраховаме, подготвяйки си резервен план.

Скорпионът е най-затвореният и подозрителен знак от зодиака и докато планетата на мисълта и комуникациите се движи на обратно тук, ще сме доста интровертни, много по-интензивно ще преживяваме чувствата си, но няма да успяваме да ги демонстрираме по правилния за нас и за околните начин.
Възможно е да сме прекалено фиксирани в личния си мироглед, да губим гъвкавостта си и да ни е трудно обективно да преценяваме гледните точки на другите, което до голяма степен ще затруднява вземането на правилни решения. Важно е да сме наистина внимателни и да не избързваме с действията и решенията си.

Най-неблагоприятно ще се отрази ретроградното движение на Меркурий на неподвижните знаци Скорпион, Телец, Водолей и Лъв, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са възможни сериозни недоразумения в любовен план, които не е изключено силно да ги обезверяват на моменти.

Много е важно да не са крайни в решенията и изказванията си и да дават възможност на противоположната страна да реагира, преди да й се нахвърлят. В противен случай може неоснователно да раздуят наглед дребни проблеми и да затормозят общуването си с важни за тях хора.

При водните знаци Риби и Рак са възможни разправии в семейството или с по-стари роднини.

При въздушните знаци Везни и Близнаци не са изключени големи финансови колебания и неясноти по сделки и парични въпроси. Много е важно те да са внимателни при покупките, които правят и да се стараят правилно да разпределят бюджета си.

Земните знаци Дева и Козирог е препоръчително да са внимателни при попълването и подаването на документи, при взимането на изпити, преговорите или интервютата, ако имат такива през периода.

За огнените знаци Овен и Стрелец периодът ще бъде изключително напрегнат в служебен план. Възможно е да имат сблъсъци с хора с власт и да им се наложи да прескачат авторитети.


Виж още:

Любовен хороскоп за месец октомври
Месечен хороскоп за октомври