От 19.12. до 29.01 планетата на любовта е ретроградна в знака Козирог, което ще насочи енергията й навътре. В любовен план ще сме по-интровертни и затворени. Много по-интензивно ще преживяваме чувствата си, но няма да успяваме да ги демонстрираме по правилния за нас и за околните начин.

В този период не се препоръчва да стартираме нови лични партньорства, защото по всяка вероятност те няма да продължат дълго и няма да излязат успешни и удовлетворяващи.

Ако сме в сериозна връзка е важно да се стараем да не изясняваме отношенията си с любимия, защото има риск да не сме никак обективни и да не постигнем разбирателство. Всеки ще е склонен да вижда само собствената гледна точка и няма да е готов за компромиси.

Венера отговаря също така за частния бизнес и за паричните въпроси. Поради тази причина е добре докато се движи на обратно да избягваме стартирането на нови бизнес начинания, големите финансови инвестиции, сключването на трайни споразумения, назначаването на нови кадри или служители, започването на професионални партньорства.

Най-добре е да използваме дните, в които планетата на любовта и хармонията е ретроградна, за вглеждане в себе си и за правене на равносметка. Те са подходящи за изготвяне на планове и изчисляване на стратегия, за чиято реализация обаче е добре да изчакаме края на периода.

Най-неблагоприятно ще се отрази ретроградното движение на Венера на кардиналните знаци Козирог, Рак, Везни и Овен, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са възможни сериозни недоразумения в любовен план, които не е изключено силно да ги обезверяват на моменти.

Много е важно да не са крайни в решенията и изказванията си и да дават възможност на противоположната страна да реагира, преди да й се нахвърлят. В противен случай може неоснователно да раздуят наглед дребни проблеми и да затормозят общуването си с важни за тях хора.

За огнените знаци Лъв и Стрелец периодът ще се окаже изключително градивен и продуктивен. Те ще успеят да направят силно впечатление с чара и възможностите си и ще преоткриват себе си, препоръчва им се единствено да не действат първо сигнално, ами да си дават време за размисъл и реакция.

При водните знаци Риби и Скорпион както и при хората с лични планети или Асцендент в тези знаци са възможни големи финансови колебания и неясноти по сделки и парични въпроси. Много е важно те да са внимателни при покупките, които правят и да се стараят правилно да разпределят бюджета си.

При земните знаци Дева и Телец са възможни разправии в семейството или с по-стари роднини.

Въздушните знаци Водолей и Близнаци е препоръчително да са внимателни при попълването и подаването на документи, при взимането на изпити, преговорите или интервютата, ако имат такива през периода.


Виж още:

Китайски хороскоп за 2022-ра: Годината на Тигъра
Любовен хороскоп за 2022-ра година