От 06.10. до 16.11. Венера, планетата на любовта, хармонията и разбирателството е ретроградна в знака Скорпион.

Скорпионът е най-затвореният и подозрителен знак от зодиака и докато Венера се движи на обратно тук, ще сме доста интровертни в любовен план. Много по-интензивно ще преживяваме чувствата си, но няма да успяваме да ги демонстрираме по правилния за нас и за околните начин.

В този период не се препоръчва да стартираме нови лични партньорства, защото по всяка вероятност те няма да продължат дълго и няма да излязат успешни и удовлетворяващи.

Ако сме в сериозна връзка е важно да се стараем да не изясняваме отношенията си с любимия, защото има риск да не сме никак обективни и да не постигнем разбирателство. Всеки ще е склонен да вижда само собствената гледна точка и няма да е готов за компромиси.

Венера отговаря също така за частния бизнес и за паричните въпроси. Поради тази причина е добре докато е ретроградна да избягваме стартирането на нови бизнес начинания, големите финансови инвестиции, сключването на трайни споразумения, назначаването на нови кадри или служители, започването на професионални партньорства.

Най-добре е да използваме дните, в които планетата на любовта и хармонията е ретроградна, за вглеждане в себе си и за правене на равносметка. Те са подходящи за изготвяне на планове и изчисляване на стратегия, за чиято реализация обаче е добре да изчакаме края на периода.

Най-неблагоприятно ще се отрази движението на Венера през периода на неподвижните знаци Скорпион, Телец, Водолей и Лъв, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са възможни сериозни недоразумения в любовен план, които не е изключено силно да ги обезверяват на моменти.

Много е важно да не са крайни в решенията и изказванията си и да дават възможност на противоположната страна да реагира, преди да ѝ се нахвърлят. В противен случай може неоснователно да раздуят наглед дребни проблеми и да затормозят общуването си с важни за тях хора.

Въздушните знаци Везни и Близнаци е препоръчително да са внимателни при попълването и подаването на документи, при взимането на изпити, преговорите или интервютата, ако имат такива през периода.

За огнените знаци Овен и Стрелец периодът ще се окаже изключително градивен и продуктивен. Те ще успеят да направят силно впечатление с чара и възможностите си и ще преоткриват себе си, препоръчва им се единствено да си дават време за размисъл и реакция.

При водните знаци Риби и Рак са възможни големи финансови колебания и неясноти по сделки и парични въпроси. Много е важно те да са внимателни при покупките, които правят и да се стараят правилно да разпределят бюджета си.

При земните знаци Дева и Козирог са възможни разправии в семейството или с по-стари роднини.