Илон Мъск публикува видеоклип, на който се вижда как влиза в централата на Туитър с мивка, което повдига спекулации за съдбата на планираното от него придобиване.

Милиардерът е изправен пред краен срок до петък, за да завърши покупката на стойност 44 млрд. долара (38 млрд. паунда), която обяви преди месеци, но след това се опита да се откаже. Той се съгласи да продължи напред по-рано този месец, само няколко седмици преди да започне съдебен процес във връзка с тези стъпки.

"Влизам в централата на Twitter - нека това да потъне (sink)!" написа г-н Мъск.

На бизнес език "потъване" означава предприемане на радикални действия в компанията, макар че не е ясно дали това е било посланието на г-н Мъск - той също така актуализира биографията си в Туитър и се преименува на "шеф на туитове".

Г-н Мъск заяви, че социалната медия се нуждае от значителни промени. Поне в един доклад се посочва, че той планира големи съкращения на работни места. Не е ясно дали шефът на Tesla се е срещнал с ръководството на Туитър в сряда, но в платформата на социалната медия той е посочил местоположението си като централата на Туитър в Сан Франциско.