Приканваме всички жени, които боядисват косата си, да прочетат следващите редове. Ако цветът на косата ви избледнява твърде бързо, може би има лесно обяснение.

Напоследък тенденцията в косите е "Колкото по-шарено и шантаво, толкова по-добре!", но всяка дама, която е решила да последва тази мода, знае, че изумителните цветове избледняват бързо. Причината може да се крие в нещо, което правите всеки ден.

Фризьорът и интернет сензация Гай Танг разкрива, че високата температура може да навреди на цветовете в косата ви. Ако използвате и преса за изправяне, това значително ускорява загубата на наситените цветове. В свой експеримент Гай Танг показва, че преса, нагрята до 400 градуса, мигновено променя цвета. Разбира се, това е прекалено висока температура, но честото изправяне също оказва влияние. Ние препоръчваме температурата да не отива над 180 градуса.

Ако не изправяте косата си, не бързайте да си отдъхвате, защото високата температура от всякакви източници работи по същия начин. Недейте да използвате сешоара на най-горещата степен. Освен това почитателките на горещите душове също са застрашени. Съветът на Гай Танг е да използвате хладка вода за миенето на косата (ако сте много смели – студена) и подходящ шампоан.

Не се отказвайте от наситените ярки цветове, дами, само малко намалете градусите.