Кой каза, че трябва да се чувстваш тъжна, изоставена и сама на Свети Валентин?

Да, това може и да е "официалният" ден на любовта и романтиката, денят, в който жените би трябвало да бъдат обожавани от своя любим и да получат подаръци, цветя, шоколад и вечеря във фантастичен и скъп ресторант... Или поне представата за него е такава. Съгласи се обаче, че най-голямото предизвикателство за празника е свързано с очакванията, които се поставят, особено по отношение на самотните души. Много хора, които са необвързани, започват да се чувстват зле, задушени от всички подаръци, сърчица и предложения за двойки, които са навсякъде, докато те самите нямат любим до себе си.

Но само защото в момента и ти самата си необвързана, не означава, че не можеш да бъдеш обградена от любов и романтика, нали? Ето 3 начина да превърнеш празника на влюбените в именно такъв, въпреки факта, че си нямаш половинка до себе си: 

1. Не чакай друг да допринесе за романтиката около теб, създай си я сама 

Защо трябва да чакаш някой друг да създаде романтична обстановка,  при положение, че ти най-добре знаеш какво би ти харесало? Обичаш цветя и шоколад? Просто си ги купи! Купи си онази чанта, която отдавна гледаш на витрината и спри да очакваш някой друг да те направи щастлива. Така само ще се разочароваш още повече. Поеми нещата в свои ръце. 

2. Организирай си романтична вечеря

Избери любимия си ресторант и си поръчай любимото ястие за вкъщи. Пусни любимия си романтичен филм, макар и за стотен път, налей си чаша вино и се наслади на собствената си компания. Приключи вечерта с гореща вана и още една чаша вино. Поглези се и покажи на самата себе си, че не ти е необходим някой, който да те обича точно днес. Важно е ти да обичаш и цениш себе си всеки ден! 

3. Излез с приятелки

Ако пък не ти се стои вкъщи, извикай момичетата и се отправете към любимия ви клуб. Наслади се на любовта, която те ти даряват и се позабавлявайте, както само вие си знаете. Поглезете се с шоколад, любимо питие и покажете на всички около вас, че дори и да нямате мъже, това не ви пречи да сте истински щастливи!

Внимание: Не прави тези неща само на Св. Валентин. Превърни всички тях в свой ритуал, който да ти показва любовта ти към самата теб през цялата година. А колкото по-скоро се научиш да се цениш и обичаш, толкова по-голям е шансът, съвсем скоро да се появи някой, който също да те обича.