Чудили ли сте се някога какво се случи с червения бански костюм, който Памела Андерсън носеше в „Спасители на плажа“? Той стана не само емблема на сериала, но и на поп културата.

Отговорът е, че банският се превърна от реквизит в музеен експонат. Сега той може да се види в музея BikiniArt в Бад Рапенау, в провинция Баден-Вюртемберг, Германия.

Музеят закупи легендарния бански костюм за 27 500 щатски долара по време на търг на американската аукционна къща Heritage в Далас. Там бяха продадени общо над 900 редки предмети от повече от 100 холивудски филма и телевизионни сериали.

Заедно с него артикули от Стар Трек, Батман, филмите на Хичкок и телевизионния сериал Далас бяха част от наддаването. Над 40 купувачи наддаваха за банския костюм от „Спасители на плажа“, който по време на снимките бе носен от актрисата Памела Андерсън. Самата тя стана известна с ролята си в емблематичния сериал на NBC, излъчван от 1989 до 2001 година.

Един негов „приятел“ вече чака банския в експозицията. Става въпрос за друг реквизит от същия сериал. Немският музей по-рано се сдоби с оригиналните бански на Дейвид Хаселхоф, който също е добре позната звезда от „Спасители на плажа“.