Слънцето вече премина в знака Дева и ще остане там до 22 септември. Какво ще донесе този период на зодиите? Прочетете в нашата статия!

Сезонът на Девата е време, през което да сте внимателни и да си направите интроспекция. След бурния и емоционален сезон на Лъва можете да си поемете дъх и да се настроите на спокойни вибрации. От 22 август до 22 септември си струва да се съсредоточите върху детайлите, защото Девата, която “ръководи” този период, се счита за „мозъка“ на зодиака.

Какво ни носи сезонът на Девата?

Девата, управлявана от планета Меркурий, работи в услуга на използването на логика и аналитичен подход при решаването на проблеми. Това е време не само за чувства, но и за размисъл и внимателно анализиране на всяка ситуация. Ако усещате, че преосмисляте всяко съобщение до любимия човек или се чудите защо не сте получили отговор навреме, това е заради влиянието на Девата.

Енергията на Дева има способността да открива истината там, където другите виждат само повърхността. Този знак разплита сложни ситуации и намира дълбочина в най-обикновените неща. В резултат на това Девата често се оказва пазител на тайни и този, който знае повече, отколкото казват.

Какво да очакваме от сезонът на Девата през 2024-та?

Тази година, благодарение на аспектите на Юпитер, Сатурн и Нептун към Слънцето в Дева, може да почувствате желание да надминете себе си. Сега е страхотен момент да започнете да мислите извън рамките и ограниченията, с което и да постигнете целта си. Важно е обаче да не забравяте да заземите енергията си и да не губите връзка с реалността. Все пак Девата е с елемент Земя. Това ще ви помогне да избегнете разочарования и да съсредоточите енергията си върху това, което наистина има значение.

Процесът на вътрешно изцеление е важен през този сезон. Може би ще разберете, че сте готови да приемете и да работите върху слабостите си - онези черти на характера, които преди са ви причинявали страх или дискомфорт. Вместо да ги игнорирате, опитайте се да се отнасяте към себе си и към другите с доброта и състрадание. Това ще ви помогне да отворите вратата към любовта и приемането, които наистина заслужавате.

Важни дати за сезона на Девата:

На 22-ри август Слънцето навлиза в знака Дева. Това ще събуди у нас осъзнатост и желание за ред.

На 28-ми август Меркурий завършва своята ретроградна фаза в знака Лъв, която започна на 5-ти август. През този ден можете да очаквате яснота на ума и по-добро разбиране на случващото се.

На 29-ти август Венера преминава във Везни, което ще внесе хармония в отношенията, приятелствата и финансите.

На 1-ви септември Уран започва своето ретроградно движение в знака Телец. Тя ще продължи до 30-ти януари 2025-та година и през цялото това време ще имате желание да се борите за справедливост и свобода.

Новолунието на 2-ри септември в Дева отваря възможности за вътрешно израстване и нови начинания.

На 4-ти септември Марс преминава в знака Рак, увеличавайки емоционалността и чувствеността ни. Трябва да внимавате каква е енергията ви, особено когато общувате с другите.

На 9-ти септември Меркурий навлиза в знака Дева, насърчавайки търсенето на логични решения и яснота в общуването.

На 17-ти септември лунното затъмнение в знака Риби ще ви донесе мъдрост и може би събития, които ще променят гледната ви точка за много неща.

Този сезон е страхотно време да подредите живота си, да излекувате стари рани и да се подготвите за нови предизвикателства. Използвайте разумно енергията на зодия Дева, за да постигнете хармония и яснота през следващите седмици.