Любимият Пловдив попадна в престижната класация "Топ 10 дестинации за 2015 г." на специализираното издание Lonely Planet, нареждайки се рамо до рамо до градове като Вашингтон, Ел Шалтен, Милано, Цермат и Валета.
Според тях градът на тепетата е дестинация, която задължително трябва да бъде посетена през следващата година. Веднага след нашата гордост се класират Виена, Шанхай и Торонто.

„Пловдив е един от най-красивите антични градове в Европа, разположен на фона на красивите Родопи и съкровища от хилядолетия, завладян от нестихващ нощен живот и закачливо чувство за хумор. Има много причини да опознаете Пловдив, който през последните десетилетия бе добре шлифован.
Забележителните руини са били разкривани постепенно през 70-те и 80-те години на 20 век. След 2000 година пък древните сгради, които са били оставени да събират прах, са превърнати в очарователни музеи, ресторанти и хотели”, цитират водещи телевизионни компании като ВBC, CNN и Euronews.

Според официалните данни, Пловдив е една от най-предпочитаните туристически дестинации и в България. Това се потвърждава и от данните от началото на тази година, според които се отчита увеличение на туристите с 10% на фона на кризата на сектора в страната! Да не забравяме и че Пловдив бе избран за Европейска столица на културата.

Ей на това му се казва успех!