Сигурно сте виждали най-различни рецепти за паста. Но сега ще ви покажем шоколадова паста. Ще бъдете удивени колко лесно се приготвя и колко е вкусна.

Необходими продукти:

2 ¼ ч.ч. брашно тип 500
¾ ч.ч. неподсладено какао
3 големи яйца

Начин на приготвяне:

Смесете брашното и какаото в купа и направете кладенче, в което счукайте яйцата. Разбийте така яйцата с вилица и постепенно добавяйте от сухата смес наоколо. Размесете с ръце докато тестото стане готово. Как да разберете кога е готово – трябва да е леко лепкаво. Тестото трябва да престои на стайна температура за 1 час, увито в прозрачно фолио. Така престоялото тесто се разточва на тънък слой като за паста. Нарежете го на ленти или на друг вид, който ви е любим. Поставете нарязаната паста във вряща вода и варете до готовност.

Овкусяване:

Най-забавната и хубавата част е овкусяването и украсата. Можете да развихрите въображението си и да прибавите всичко, което обичате. Ето няколко предложения:
- Сладолед
- Сметана
- Различни видове топинг
- Свежи плодове
- Сладкарски крем
- Шоколадова глазура
- Маслен крем
- Плодово сладко