Повечето нумеролози смятат, че числото на живота е най-важното в нумерологичния профил. А това е така, защото ако винаги можете да смените името си, то нещата не стоят така при рождената ви дата. Тя представлява вашият уникален жизнен път, а това значи, че...

числото на живота може да ви разкаже много за самите вас

- какви таланти и умения притежавате, кои са силните и слабите ви страни, как се сработвате с другите хора в живота си и какво е най-добре да правите, за да развиете максимално потенциала си.

Как се изчислява числото на живота?

Нужни са ви деня, месеца и годината на раждане. Запишете ги на лист и съберете всяка от цифрите една по една, като продължавате да редуцирате получения сбор, докато се получи цифра от 1 до 9.

Пример: Дата на раждане: 10.03.1984 - 1+0+0+3+1+9+8+4= 26; 2+6=8

Число на живота 1:

Вашата орисия:

Характерно за вас е желанието да бъдете независими индивидуалисти, изпитващи неутолима нужда от лични успехи. Целта, която трябва да изпълните в този живот е, да станете независими - да се научите изцяло да се справяте сами, да не разчитате и да не зависите от други хора. Постигнете ли го, вече сте готови за лидери!

Силните ви страни: дръзки, амбициозни, решителни, независими, оригинални

Изпълнени сте с креативно вдъхновение и ентусиазъм. Надарени сте с огромна физическа и психическа сила, която ви кара непрекъснато да действате. Тя е причината за вашата решителност и е ключът към това, да сте лидери. Надарени сте с много талант и имате оригинални идеи, новатори и създатели, можете да ръководите абсолютно всяка ситуация, в която попаднете в живота. В професионално отношение показвате независимостта си със замах. Имате ярко изразени лични нужди и желания и смятате за необходимо да следвате само собствените си убеждения. Амбициозни сте и понякога дори използвате агресивен подход, за да докажете способностите си. Държите на своето, което в очите на другите, може да ви прави да изглеждате егоцентрични.

Слабите ви страни: егоцентрични, импулсивни, нетърпеливи, безчувствени, прекалено амбициозни

Ако не сте развили максимално своя потенциал, често сте много по-зависими, отколкото ви се иска. Това ви носи неудовлетворение, започвате да си мислите, че сте си самодостатъчни. Това пък ви прави егоистични и нетърпеливи, често и прекалено самоуверени.

Към какво да се стремите?

Животът ви отвежда по пътя към независимостта, за да научите ползите от нея, да можете да се оправяте сами, когато ви се наложи, да станете по-силни. Преминете ли през всички тези стъпки, ще стигнете и финалната фаза - ще бъдете лидери.

Често се случва хората с число на живота 1 да работят на различни места, в различни сфери и всеки път да се чувстват не докрай удовлетворени. Причината за това дори не им е напълно ясна. Какво е решението? Време е за собствен бизнес - направите ли крачката, изведнъж всичко започва магически да се подрежда. Защо ли? Защото обичате да контролирате и движите нещата и изпълняването на чужди нареждания просто не ви е по вкуса.

Животът ви ще ви сблъсква с много възможности да покажете способностите си. Имате таланта да ръководите, умеете да движите административни дейности. Новаторският дух и смелостта ви ще ви послужат добре на професионалното поприще. Каква професия да изберете? Нека да е такава, в която ще можете да се възползвате от уникалните си идеи - търсете сфера, в която можете да използвате острия си ум: бизнес, здравеопазване, развлекателна индустрия, правителство... а защо да не отворите и собствен магазин или пък книжарница?

Число на живота 2:

Вашата орисия:

Чувствате се добре, когато вървите по утъпкани пътеки и познати пътища. Изтъкани сте от навици и рутина. Обичате скъпите вещи. Много сте чувствителни, балансирани и честни. Разбирате всякакви гледни точки, често ви търсят за посредник между спорещи страни. Можете абсолютно безпристрастно да въдворите ред. Искрено сте загрижени за другите, винаги мислите и искате най-доброто за тях.

Силните ви страни: адаптивни, интуитивни, романтични, дипломатични, чувствителни

Честни и открити сте в мислите, думите и делата си. Изпъквате във всяка форма на групова активност, демонстрирайки перфектните си умения за създаване на ефективен ред между хората. Имате добри обноски и сте дипломатични, което прави общуването ви с другите лесно и приятно за двете страни. Вие сте майстори, що се отнася до компромиси и поддържане на хармония сред всички, които ви заобикалят.

Слабите ви страни: обидчиви, прекалено чувствителни, нечестни и мекушави

Би било пагубно за вас, ако се отдадете на апатия и летаргия. Понякога в желанието си да угодите на всички, преминавате в пасивно състояние. Можете да бъдете голям песимист, да свикнете да се задоволявате с малко. Не сте "бизнес-ориентирани", защото се чувствате добре само в приятелска среда, където липсва конкуренция.

Към какво да се стремите?

Вашата най-висша цел е постигане на баланс и хармония във всяка сфера от живота ви. А по пътя към нея, научавате ползите от сътрудничеството с другите и от компромиса и търпението, с които се гради една спокойна среда. Откриете ли тези свои черти, ще преминете към следващата фаза - сплотяването на другите. Родени сте да обединявате хората, да се грижите за ползотворните им отношения. Само внимавайте да не забравите себе си и своите нужди, улисани в потушаването на чужди скандали. Вие сте чувствителни и попивате чуждите емоции, внимавайте да не се превърнете в кошче за душевни отпадъци. Коя е вашата професия? Умеете да преговаряте, изпипвате детайлите, осланяте се на факти - професия, която ви позволява да демонстрирате тези умения е най-подходяща за вас. Можете да заложите и на чувствителната си страна при избора на професия - със сигурност ще изпъкнете.

Число на живота 3:

Вашата орисия:

Уроците, които трябва да научите се отнасят до социалните ви умения, креативността ви и начина ви на себеизразяване. Родени сте да забавлявате другите. Винаги сте свежи и усмихнати, от вас струи позитивизъм и слънчево настроение. Ако сте от най-надарените представители на 3-ката, вероятно имате писателски, ораторски, артистични или други подобни способности. Може да се отличавате с талант в областта на изкуството, което включа рисуване, архитектура, интериорен дизайн, музика, писане, сценични изкуства и др. Ако успеете да насочите енергията и талантите си в правилна насока, ще жънете успех след успех. Търсите контакт с хора, които ви вдъхновяват, самите вие умеете да окрилявате хората около вас.

Силните ви страни: комуникативни, артистични, креатвини, ведри, оптимистични

Излъчвате хармония и красота и знаете как да си доставяте удоволствие. Правите го и за хората около вас, които се радват на вашите таланти. Креативната себеизява е ключът към вашият успех. Вие сте топли и приятелски настроени към всички, комуникацията ви на всички нива върви гладко - социални и открити, създавате много приятелства. Имате положителна нагласа за света, носите цвят, усмивки и светлина, където и да отидете. Имате добри обноски и умеете да усещате чуждите емоции и настроение. Живеете като за последно, без да мислите за утрешния ден. Финансите не ви касаят - просто харчите парите, когато имате и не го правите в случай, че ги нямате...

Слабите ви страни: недисциплинирани, саркастични, твърде бъбриви, хаотични, критични

Постоянно търсите нови източници на удоволствие и не влагате дълбок смисъл в действията си. Интересува ви само настоящия момент,  често просто се носите по течението. Не си поставяте дългосрочни цели, вследствие на което изпускате много възможности за успех и себеизява. За другите сте загадка, често изпадате в необясними и безпричинни странни състояния. Бягате от места и хора, просто защото не можете да решите да седите на едно място. Внимавайте с отправянето на критика, бъдете по-търпеливи и толерантни, избягвайте да гледате на живота само през розовите си очила.

Към какво да се стремите?

Тройката в числото на живота провокира вашата спонтанна и творческа страна. Тя предизвиква желанието да се наслаждавате на живота, да използвате въображението си. Научете ползите от оптимизма и ентусиазма, изразявайте емоциите си. Усвоите ли тези знания, ще започнете да вдъхновявате другите. Родени сте да общувате, а вашата чистосърдечност достига до хората около вас, помага им да видят радостта от живота. Артистични и креативни, вдъхновението, което носите на другите идва от начина, по който говорите и гледате на ситуациите около вас, вашата оригиналност и креативност са ви запазена марка. Използвайте тези си заложби (особено дар словото) и покажете на другите вашия оптимистичен светоглед. Каква професия да изберете? Писане, дизайн, танци, актьорско майсторство - за вас подходящо поприще е това, което ви дава възможност да демонстрирате артистизма си. Умеете да мотивирате и окуражавате, което ви прави чудесен преподавател, професия, където чувствата и емоциите се оценяват финансово, също са подходящи за вас.

Число на живота 4:

Вашата орисия:

Вие сте практични и земни, може да ви се има доверие. Целта в живота ви е да се научите да взимате задачите присърце, да ги изпълнявате с постоянство и отдаденост. Изисквате много от другите, а от себе си дори още повече. Волята ви често може да бъде объркана с инат. Взимате крайни решения, които следвате с пълната убеденост, че са правилни. Вашата упоритост граничи с маниакалност.

Силните ви страни: традиционалисти, подредени, дисциплинирани, практични и упорити

Умеете да организирате и планирате, имате способността да виждате цялостната картина от практична гледна точка. От вас ще излезе чудесен мениджър, защото имате вроден усет как задачите трябва да бъдат изпълнени. Лоялни сте и отдадени, което ви прави страхотни партньори и в бизнеса, и на любовния фронт. Нямате много приятели, но шепата хора, които могат да се окичат с тази титла, са ви много близки, а отношенията ви с тях траят цял живот. Вие сте реалисти, здраво стъпили на земята. Търпението и решителността ви са вашият коз в живота.

Слабите ви страни: нервни, ограничени, твърде взискателни, груби и скучни

Често не виждате по-далеч от носа си, спазвате стриктно правилата - дори до крайност. Повърхностните хора ви изнервят и ви карат да избухвате, липсва ви дипломация. Често сте твърде заети със стриктното изпълнение на рутинните задачи и не виждате големите възможности, които се откриват пред вас.

Към какво да се стремите?

 Работливи сте, което с течение на времето ви учи на лоялност и следване на правилата. Вашето най-ценно качество е, че на вас може да се разчита. Превърнете ли се в стълб и опора за другите, житейският ви урок е научен и можете да преминете на следващото ниво - създаване на нещо ценно, в дългосрочен план.Сигурността е от първостепенна важност за вас, околните разчитат на вас да контролирате и движите всичко, доверяват се на преценката ви и смятат решенията ви за премерени по всички показатели. В природата ви е да предвиждате всичко. Консервативни сте, не си падате много по забавленията, но пък сте чудесен организатор на такива. Каква кариера да изберете? Счетоводител, архитект, библиотекар, нещо в сферата на образованието, администрацията и бизнеса - общо взето всяка професия, в която уменията ви да организирате са от съществена важност. Позиция, позволяваща изграждането на ваша собствена система или изпълнение на дългосрочен план е най-подходяща за вас - тогава ще развиете докрай способностите си.

Число на живота 5:

Вашата орисия:

Вие сте всестранно развити личности и обичате приключенията. Постоянно търсите отговорите на въпросите, които поставя животът. Не понасяте ограниченията, трябва ви свобода и независимост, за да се чувствате щастливи и пълноценни. Бягате от рутината и скучните дейности, трудно спазвате срокове, но пък сте много добри в мотивирането на хората около вас. Бихте могли да станете прекрасен учител. Новите преживявания на психическо и физическо ниво е това, което търсите в живота. Имате много таланти и заложби, но често ви липсва посока и ясна цел.

Силните ви страни: освободени, интелигентни, весели, магнетични и авантюристични

Живеете за мига и не мислите за утрешния ден. За да се чувствате добре, е нужно да се обграждате с хора, които имат сходно усещане за живота. Прекалено сериозните и взискателни хора не са подходящи за приятелския ви кръг. Търсете работа, която да провокира острия ви ум, но без да ви натоварва с постоянни и сериозни отговорности. Най-много ви бива в работата с хора, защото сте достатъчно освободени и умеете да изразявате себе си. Високо интелигентни, осмисляте бързо сложни казуси и намирате подходящо решение. Проблемът е, че всичко сложно ви отегчава.

Слабите ви страни: нестабилни, бунтари, нетърпеливи, неорганизирани, безотговорни

Случва се да се отнасяте прекалено безотговорно към задачите си, както и към решенията за кариерата и дома ви. Постоянно сте в преследване на поредното приключение, което ви прави донякъде егоисти, защото забравяте за чувствата и желанията на хората около вас.

Към какво да се стремите?

Срещате много хора по пътя си и възприемате всяка промяна като нова възможност. Следващата фаза, която трябва да достигнете в живота си, е овладяването на тази свобода. Имате напредничаво мислене, либерални сте и изключително изобретателни. Имате умения в много различни сфери. Подходящи професии за вас са в областта на продажбите, маркетинга, рекламата и връзките с обществеността. Търсете компании, които са новатори. Всяка работа, която изисква енергични хора е подходяща за вас. Защо не и детективска дейност. Работа, обвързана с пътувания, също ви приляга. Много хора остават с впечатление, че не може да ви се има доверие, но всъщност причината за това е, че не можете да задържите вниманието си върху една задача за дълго време. Новото винаги ви тегли, за това често зарязвате недовършени проектите си.

Число на живота 6:

Вашата орисия:

Едно от определящите ви качества е силното ви чувство за отговорност. Вие сте идеалисти и се чувствате щастливи, само когато сте полезни. Давате чудесни съвети, обичате да правите услуги и сте винаги насреща, когато някой има нужда от подкрепа и разбиране. Приели сте за своя мисия да помагате и съчуствате на другите, показвайки невероятна сила на характера. Вашата състрадателност и щедрост се проявява както в личен, така и в професионален план. Вие сте мъдри и балансирани. Усещате и разбирате проблемите на другите и това ви се отдава от дете. Нагърбвате се с големи отговорности, домошари сте - животът ви се върти основно около къщата и семейството.

Силните ви страни: отговорни, стабилни, любвеобилни, състрадателни и балансирани

Хората около вас винаги могат да разчитат, че ще им подадете ръка, когато са в нужда. Много сте загрижени за другите и имате реалистична представа за живота. За вас от първостепенно значение са домът, семейството и приятелите.

Слабите ви страни: предвидими, скучни, покровителствени

Често се случва така, че се нагърбвате с прекалено много чужди отговорности, заживявате в услуга на другите, забравяйки собствените си нужди и желания. Когато пък откажете да направите нещо за някой друг, се чувствате виновни.

Към какво да се стремите?

 За да постигнете личен баланс, трябва да намерите златната среда между даване и получаване, както в дома ви, така и в работата. Вашата състрадателност и грижовност ви прави родени съветници. Би било чудесно, ако превърнете тази своя дарба в доходоносна професия. Можете да станете учител или терапевт - така освен, че ще имате възможност да давате на другите, ще получавате в замяна доходи и признание. Всяка работа в сферата на услугите, където можете да направите живота на другите по-лек, красив и комфортен също е подходяща за вас. Медицина, декориране, редизайн, семеен бизнес, ветеринарна медицина - това са все професии, е които бихте се справили чудесно. Всяко нещо свързано с красота, също е ваше признание - било то фризьорство или градинарство.

Число на живота 7:

 

Вашата орисия:

Вие сте миролюбиви и грижовни. Имате дълбока мисъл, обичате да анализирате и сте по-скоро резервирани в отношенията си с околните. Интелигентни сте и работливи, но не започвате нищо, преди да сте претеглили всички плюсове и минуси - винаги действате на основата на вашата собствена и независима преценка. Вие сте изключително мъдри от най-ранна детска възраст.

Силните ви страни: логични, любознателни, интуитивни, работливи

Вие сте истински перфекционист, изпипвате нещата докрай, правите всичко с голямо старание. Очаквате същото и от другите. Имате остър ум и бързо преценявате всякакви ситуации. Нямате много приятели, но хората с които се обграждате, обикновено остават до вас цял живот. Не сте особено комуникативни и вашата резервираност, често може грешно да се приеме като надменност. На вас ви харесва да бъдете сами, далеч от шумотевиците и тълпите.

Слабите ви страни: цинични, пресметливи, безчувствени, недоверчиви, егоистични

Рядко си позволявате да се отдадете на живот, понякога имате твърде отрицателно отношение към света. Това пречи на гладките ви отношения с другите, често песимизмът ви може да стане повод за скандали и разваляне на отношенията. Нерешителни сте, понякога твърде разглезени и егоистични. Лошото е, че ако притежавате която и да е от тези черти, ще ви е много трудно да се избавите от тях. Вие искрено вярвате, че другите са ви длъжни или, че ви третират несправедливо. Настроенията ви могат рязко да се сменят и да отиват в двете крайности - от много добро в много лошо. Нестабилни сте и що се отнася до чувствата ви.

Към какво да се стремите?

Животът ви провокира да учите и анализирате. Рядко се чувствате напълно удовлетворени. Търсите смисъла на живота, интересувате се от мистериите и необяснимото. Намерите ли отговора, сте готови да преминете към следващата житейска фаза - споделяне на мъдростта с другите. Хората с житейски път 7 често се реализират като учители и професори. Подходящи професии за тях са и компютърен програмист, технически специалист, адвокат.

Число на живота 8:

Вашата орисия:

Материалисти по природа, вниманието ви е изцяло насочено към постигане на висок материален статус. Вие сте властни, самоуверени и успешни. Много независими и силни, борите конкуренцията със замах. Ежедневието ви е изключително практично, не се отдавате на мечти и фантазии. Изключително амбициозни сте, с организационни способности. Основната ви грижа в този живот са парите.

Силните ви страни: амбициозни, авторитарни, смели и влиятелни

Имате потенциал да достигнете изключително високи върхове в кариерата си. Вашата упоритост и независимост ви дават сили да преследвате всяка цел докрай. Отличен водач, имате куража да защитавате яростно убежденията си. Конкурентите ви треперят, докато вие продължавате да се издигате нагоре, използвайки всяка появила се възможност.

Слабите ви страни: горделиви, работохолици, арогантни, деспотични, материалисти

Понякога, в желанието си да контролирате всичко, ставате твърде деспотични и убивате ентусиазма на екипа си и хората около вас. Рядко изграждате близки отношения с хората, които срещате. Ваш приоритет са материалните блага, дори за сметка на семейството и приятелите. Маниакалното ви преследване на пари и власт често рефлектира и върху душевното ви спокойствие. За да вървите напред ви се налага да потискате емоциите и чувствата си, а в резултат оставате самотни.

Към какво да се стремите?

За да се усъвършенствате е нужно да разберете разликата между парите и истинския смисъл на живота, да откриете какво да правите с властната си натура и авторитета си. Успеете ли да намерите баланс, ще преминете към следващата фаза - да ръководите. Имате потенциал да бъдете водачи, да сте начело на големи фирми и организации. За съжаление ще разберете, че на върха е самотно, но пък за вас истинската награда не винаги е само финансова - постиженията и завещанието, които оставяте след себе си ви носят най-голямо удовлетворение. Коя професия е подходяща за вас? Финансов съветник, брокер на недвижими имоти, съдия, президент на банка, изобщо всяка длъжност, която предполага ръководна функция и точна преценка. Можете да започнете и собствен бизнес. Важно за вас е да организирате и да демонстрирате власт и авторитет.

Число на живота 9:

 

Вашата орисия:

Вие сте изключително добронамерени личности, умеете да съчувствате на другите и се славите с вашата щедрост. Може да ви се има доверие и сте достойни за уважение. Много сте чувствителни и гледате емоционално на света. Умеете да носите отговорност. Целите в живота ви са с философска насоченост. От вас стават отлични съдии, преподаватели, духовни водачи и лечители.

Силните ви страни: Идеалисти, креативни, щедри, добронамерени, изтънчени

Не се интересувате от пари и вещи, въпреки че обикновено сте добре подсигурени от материална гледна точка. Вашата щедрост е пословична, склонни сте да дадете и ризата от гърба си в името на благородна кауза. Помагате на по-слабите, но често оставате разочаровани, защото хората злоупотребяват със състрадателността ви. Дълбокият ви поглед над нещата от живота може да се изразява по артистичен или литературен начин. Лесно създавате приятелства, защото сте магнетични и открити, а това привлича хората.

Слабите ви страни: склонност да драматизирате, непрактични, неблагодарни, на настроения

Често изпадате в неприятни ситуации заради всеотдайността с която сте известни. Трябва да намерите баланса в дългосрочен план - да овладеете склонността си да бъдете прекалено всеотдайни.

Към какво да се стремите?

Важно за вас е да разберете взаимовръзката на нещата. Да овладеете щедростта си и да не помагате, без да са ви молили. Вашият път е пътят на любовта към всичко и всички, което предполага съчувствие и толерантност, Родени сте да лекувате хората - приемете го в по-общ смисъл, "лечението" може да достигне до тях и по алтернативни начини - чрез писане, рисуване, композиране, скулптура. Ще ви се наложи да се научите да се отказвате и предавате в името на доброто. Международният бизнес, всякакъв род изкуства (актьорско майсторство, режисиране, литература, танци и др.), образованието и здравеопазването са сфери, които са подходящи за вас. Всякаква хуманитарна дейност също е подходяща за вас.