Необходими продукти
500 г кисело мляко
1 ч.л. хлебна сода
1 чаена лъжица сол
1/3 ч.ч. олио
2 1/2 ч.ч. брашно
1 чаена чаша натрошено сирене
Начин на приготвяне
В купа изсипете киселото мляко. Към него прибавете содата, разбъркайте и изчакайте да шупне. След това към млякото добавете солта, натрошеното сирене и на тънка струйка при непрекъснато бъркане добавете олиото. Към получената смес малко по малко добавяйте пресято брашно (около 2-3 чаени чаши) до получаване на гъста каша. Изсипете в подходящ съд, който е предварително намазнен и набрашнен. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 20 минути. По желание може да поръсите с накълцан розмарин.