Според хороскопа на Скорпиона през ноември 2023 г. интуицията ви ще бъде особено изострена. Благодарение на нея ще бъде възможно да се избере най-добрият сценарий за развитие на събитията, като се изключат опасните моменти от него. Ако имате нужда от предпазна мрежа можете да се консултирате с компетентни хора. Ароматерапията ще ви помогне да балансирате вътрешното си състояние. През месеца на Скорпиона е трудно да се овладее негативността, вероятни са изблици на ревност и агресия. За да постигне хармония, Скорпионът трябва да използва маслата от портокал и карамфил. По време на Пълнолунието на Бобъра през ноември главата на Скорпиона е заета с неотложни въпроси. Вероятно трябва да положите усилия, за да увеличите доходите си. Една нова работа може да изисква значителна инвестиция на време и усилия, но тя ще се изплати.

Финансовите дела в началото на ноември няма да са много успешни. Възможно е съдружниците да анулират сделката или ръководството да намали заплатите, като това ще се превърне в своеобразен тест за сила. Хороскопът за Скорпион обещава бързо разрешаване на ситуацията, но засега трябва да затегнете колана. Препоръчително е да изчакате този момент, без да задлъжнявате. Тъй като Венера в Дева се характеризира с известна сухота и бездушие, трудно е да очаквате мощни емоционални изблици. Влюбеният Скорпион може внезапно да стане срамежлив и да се почувства несигурен. Лекотата и игривостта ще изчезнат от връзката, а привличането между партньорите ще отслабне. Една среща в необичайна обстановка ще помогне да върнете всичко на мястото му.

Средата на месеца ще даде възможност за отдих на тези, които са били лишени от лятната си ваканция. Обстоятелствата благоприятстват пътуванията, което е най-приятното нещо - властите няма да попречат на това. Според общия хороскоп на Скорпиона през ноември 2023 г. ще бъде възможно да погледнете по нов начин на някои неща. Дали смисълът на живота е само в работата? Пътуванията го изпълват с ярки цветове и емоции. Енергията на Меркурий в Стрелец дава допълнителен тласък на действията. Всичко, което Скорпионът е отлагал дълго време, оправдавайки липсата на воля с липсата на време, придобива особена значимост. Най-хубавото е, че ще има достатъчно пари, за да реализира и най-трудоемките и скъпоструващи идеи. Големите финансови постъпления ще ви позволят да се справите без външна помощ.

Последните дни на ноември ще преминат под мотото: Красотата ще спаси света. Според ноемврийския хороскоп подготовката за новата година е на първо място за Скорпиона. Необходимо е да се обмисли празничният образ до най-малкия детайл: облеклото ще се превърне в талисман, носещ щастие и късмет. Що се отнася до късмета, позицията на Марс в Скорпион се смята за изключително благоприятна, обещаваща добър късмет по всички въпроси. Възможно е да имате усещането, че наблизо има любезен покровител, който предусеща всичките ви желания. Въпреки това Скорпионите не бива да свалят гарда; ако трябва да се явяват на изпити, не могат да разчитат на изпитни листове и съвети от симпатизанти.