Рос Еджли постигна невероятен рекорд, плувайки в брутални условия при температура на водата от 9°C

Изявеният атлет в спортовете за издръжливост и авантюрист Рос Еджли обяви, че е завършил рекордно непрекъснато плуване (предстои ратификация) от 16 до 19 юни в река Юкон в Канада.

В профила си в Instagram Рос сподели новината, че е преплувал 510 км без спиране, спане или докосване на земята и при температура на водата от 9°C. Той е изминал разстоянието за 62 часа! Това прави по 8,2 км за час, предават от 360mag.

 

Рос заявява: "Предстои да споделя толкова много ЕПИЧНО съдържание, но засега ще се отпусна и ще празнувам с НАЙ-ЕПИЧНИЯ екип, събиран някога на река, чиято героичност ме спаси от водни бързеи, мечки, вълци и хипотермия!"

Огромно предизвикателство

Тъй като това е опит за рекорд по непрекъснато плуване, това означава, че Рос не може да спре по каквато и да е причина, включително сън. Температурите също са впечатляващи. В Обединеното кралство се използва оценка на RNLI за водните условия и 9°C официално се класифицира като „много студена вода“.

Видео и снимки, показани в публикацията на Еджли в Instagram, показват ръцете и лицето му, пострадали от ефекта на дълъг престой в студена вода. Виждаме го и да лежи на земята, все още в неопреновия си костюм DeBoer, увит в одеяла от фолио.

Той е споделил и снимка с много неприятен разрез на задната част на единия крак (който спестяваме). Предстои да разберем как е станала контузията.

Верен на себе си, Рос обичайно оптимистично заявява : "Също така НЯМАМ търпение да празнувам с бургери с моето семейство, което направи това възможно."

Трудни предишни опити

Рос Еджли е известен с много прояви на свръх издръжливост, често базирани на плуване.

Преди това Еджли има два неуспешни опита да постави световен рекорд в непрекъснато плуване: веднъж в Лох Нес и веднъж в езерото Тразимено в Италия. При опита в Шотландия Еджли плува 79 км за 52 часа и 39 минути, с което постави рекорд за най-дълго плуване в Лох Нес. При това плуване той издържа на температури до 5°C през нощта. Вторият опит – в езерото Тразимено, близо до Перуджа, беше прекратен след 70 километра, поради високи температури, поради което не беше безопасно да продължи.

Еджли подчертава, че записът „очаква ратификация, след като бъдат прегледани всички видеоклипове, GPS проследяване и разкази на свидетели“.