От 20.04. до 21.05. Слънцето ще преминава през знака Телец. Слънцето символизира нашите таланти, съзнателни нужди и начини за изява и докато се намира в най-стабилния и уравновесен знак от зодиака ще сме склонни да търсим материална и емоционална сигурност от заобикалящата среда и няма да предприемаме излишни рискове.

Периодът е добър за започване на нови отношения, професионални ангажименти, грижа за здравето и тялото, промяна на имиджа и преосмисляне на ценностите.

Независимо, какво ново стартираме, дали сериозна връзка, професионален ангажимент, или бизнес партньорство, по-вероятно е те да успеят да издържат във времето. Хора, с които формираме връзки, най-вероятно ще се задържат по-дълго в живота ни и ще окажат ключови и значими фигури за нас.

Преминаването на Слънцето през Телец ще повлияе най-силно на земните знаци Телец, Козирог и Дева, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Периодът е добър те да напредват бавно, но сигурно във важна за тях посока, както и да проявят постоянство и характер във връзка с неща, които са важни за тях. Много е вероятно да се натъкнат на хора, които да ги обогатят или такива, които да стимулират израстването им. Ще успеят да преподредят отговорностите в личния или в професионалния си живот и да ги стабилизират.

Някои от тях ще стартират връзки, други ще предприемат по-сериозни стъпки в настоящо партньорство, трети ще променят насоката в работата си, четвърти ще изграждат нещо важно, най-вероятно стабилна структура в някоя сфера на своя живот.

Огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец ще спечелят допълнителни средства през периода. Възможно е да получат забавени плащания или възнаграждения през периода.

Водните знаци Рак, Риби и Скорпион е добре да си дадат достатъчно време за почивка, да се отдадат на творчество, медитация, йога или друг вид релаксиращи дейности, които под една или друга форма ще ги отпуснат и ще им помогнат да виждат нещата в перспектива.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци ще са силно ангажирани с любовни въпроси и по всяка вероятност ще задълбочават отношенията си с любим човек.